Як кияни зустрічали Новий рік під обстрілами та відповіли на ворожий «феєрверк»

Як кияни зустрічали Новий рік під обстрілами та відповіли на ворожий «феєрверк»

Автор: Валентин Фіголь

Повчальна історія про те, як одні кияни зустрічали Новий рік та чим відповіли на жорстокий «феєрверк», влаштований агресором.

Новорічна ніч в Києві видалась тривожною. Атаки ракетами та дронами не давали забути про воєнний час та неадекватного сусіда.

Тимчасом в одному закладі громадського харчування посеред столиці відпочивала компанія – до півсотні чоловіків та жінок різного віку. Було видно, що це, переважно – один колектив, тобто відбувався класичний новорічний корпоратив. Люди, судячи з категорії закладу, не бідні, але далеко не з олігархів чи топменеджерів…

Відпочивали весело: час від часу юрба розпалених танцями людей вискакувала на ґанок закладу – покурити та подихати вуличним повітрям. Реготали дядьки, повискували жіночки, зігріваючись в обіймах кавалерів…

На повітряні тривоги гуляки не зважали зовсім: чи то за музикою не чули, чи то конкурси від галасливого ведучого були їм цікавіші.

Отак люди вискочили на вулицю й опісля півночі, коли вікна закладу здригнулись від близького вибуху. Гепнуло разів із 5 поспіль, з інтервалом менш ніж у хвилину.

«Он, летить!.. Ой, страшно!.. Ой, впало!.. Збили!.. Гурра, слава ППО!..» – репетували дядьки й жіночки, коментуючи злітання ракет ППО та спалахи в небі, які відбивались від хмар і створювали тривожне, але величне вогняне шоу. Це був справжній «феєрверк»: з вогняними квітками в небі, розсипом іскор, гуркотом вибухів…

Коли погаснув останній за цю повітряну тривогу спалах десь над центром Києва, люди теж замовкли – стояли, принишклі, і чекали. Чоловіки пильніше обіймали жіночок, які тулились до кавалерів і трохи здригались – чи то з пережитого страху, чи то від азарту і гордості за нашу ППО.

Аж раптом жіночий голос крикнув: «А ходімо всередину та задонатимо на ЗСУ!» Люди загомоніли схвально і посунули до закладу, звідки одразу ж залунала музика.

За інсайдерською інформацією, компанія одразу зібрала грошей на дрон. Невеличкий такий дрончик. Але такий, що не тільки в розвідку до ворога може злітати, а й «привітання» передати – гаряче, як новорічний феєрверк.