У Дніпрі затримали працівника фармкомпанії, який виявився російським поплічником та навідником ракет

У Дніпрі затримали працівника фармкомпанії, який виявився російським поплічником та навідником ракет

Контррозвідка Служби безпеки України викрила ще одного ворожого поплічника у ході контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині. Затриманий російський агент наводив ракети на ТЕС у Дніпрі й «полював» за місцевими системами ППО. Про це повідомила пресслужба СБУ.

В повідомленні йдеться, що зрадником виявився агент головного управління генерального штабу зс рф (більше відомого як ГРУ).

Працюючи у місцевій фармацевтичній компанії він займався постачанням лікарських препаратів, під час яких збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ.

Насамперед російський агент намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони й розташування штабів оперативного командування українських військ.

Також чоловік передавав агресору локації місцевих об’єктів тепло- та енергозабезпечення.

Встановлено, що ворожий агент «звітував» співробітникам російського гру про наслідки повітряних атак по цих об’єктах, зокрема по Придніпровській ТЕС.

Контррозвідники СБУ затримали агента на спробі збору розвідувальної інформації про українські об’єкти.

Отримані відомості передавав окупантам через закриті канали зв’язку у вигляді фото з прив’язкою до місцевості та детальним описом.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони із доказами листування з представником російської спецслужби.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили поплічнику ворога про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За клопотанням СБУ суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

У Дніпрі затримали працівника фармкомпанії, який виявився російським поплічником та навідником ракет - ФОТОУ Дніпрі затримали працівника фармкомпанії, який виявився російським поплічником та навідником ракет - ФОТО