Мер Кам’янського звернувся до мешканців Соцміста та БАМу з приводу відключень електроенергії

Мер Кам’янського звернувся до мешканців Соцміста та БАМу з приводу відключень електроенергії

З приводу ситуації з опаленням та відключеннями електроенергії в Кам’янському, а саме на Соцмісті та на БАМі, міський голова Андрій Білоусов звернувся до мешканців цих районів та пояснив дії енергетиків із застосування графіків відключення від електропостачання.

“Шановні мешканці Соцміста та «БАМу»!

Щодо ситуації з опаленням та відключенням електроенергії.

Сьогодні країна переживає скрутні часи, ворог навмисно руйнує енергетичну систему України та робить складнішим життя українців. Ми розуміємо , що для мешканців багатоквартирних будинків Соцміста та «БАМу» електроенергія – це також основне джерело опалення. В інших районах міста опалення забезпечується централізовано, за рахунок ТЕЦ та котелень, які використовують природний газ.

Разом з тим, нагадаю, що рішення про децентралізацію системи опалення Південного району було абсолютно вимушеним кроком.

У березні 2019 року ми отримали лист від АТ «ДніпроАзот», в якому керівництво підприємства повідомило міську владу про неможливість через технічні причини надалі забезпечувати централізованим теплопостачанням споживачів житлових масивів Соцмісто та «БАМ», а також об’єкти соціальної та бюджетної сфери, які опалювалися від ТЕЦ «ДніпроАзоту».

До наступного опалювального сезону у нас залишалось всього 6 місяців. Ми оперативно відреагували, підійшли до розв’язання питання системно та комплексно.

Провели модернізацію зовнішніх та внутрішньобудинкових мереж для майже 200 будинків. У взаємодії з ДТЕК зміцнили трансформаторні підстанції та вдосконалили обладнання, збільшили електричні потужності у квартирах, організували безоплатне виконання проєктно-кошторисної документації на встановлення електроопалення, забезпечили безкоштовними електропанелями пільгові категорії населення, забезпечили індивідуальним опаленням усі заклади бюджетної сфери.

Так, сьогодні, в умовах війни та погодинних відключень електроенергії, ця масштабна робота сприймається інакше. Але якби ми свого часу не перевели ці житлові райони на електроопалення, то сьогодні, в умовах відсутності централізованого опалення зі сторони ТЕЦ «ДніпроАзоту», електромережі Соцміста та «БАМу» без зміцнення не витримали б перенавантаження через масове увімкнення побутових приладів обігріву, і електроенергії не було б взагалі!

Наразі наказ Міненерго України чітко регламентує дії енергетиків із застосування графіків відключення від електропостачання.

Аби врегулювати це питання на рівні центральних органів влади, я направив відповідні листи до Кабінету Міністрів України 🇺🇦 та Міненерго з проханням розглянути можливість не вимикати електроенергію в багатоквартирних будинках з електроопаленням в опалювальний період.

Станом на сьогодні енергетикам вдалося скоротити час відключень і від 6 годин повернутися до попередніх графіків з 4-годинними відключеннями”, – написав мер.

Мер Кам'янського звернувся до мешканців Соцміста та БАМу з приводу відключень електроенергії - ФОТО