В центрі оцінювання якості освіти спростували фейк про найскладніший НМТ

В центрі оцінювання якості освіти спростували фейк про найскладніший НМТ

В Українському центрі оцінювання якості освіти спростовують інформацію, поширену в ефірі одного з телеканалів, про начебто заплановане на цей рік проведення найжорсткішого за складністю тесту НМТ.

Про це в коментарі Освіта.ua повідомила заступниця директора УЦОЯО Тетяна Вакуленко.

В центрі оцінювання якості освіти спростували фейк про найскладніший НМТ - ФОТО
Тетяна Вакуленко

За її словами, Український центр оцінювання якості освіти неодноразово наголошував, що складність завдань у предметних частинах НМТ не буде вищою за звичну складність тестів традиційного ЗНО.

«З-посеред завдань НМТ не буде завдань з відкритою відповіддю (власного висловлення чи письмового розвʼязування задачі на окремому бланку). А завдання з короткою формою відповіді (вписування чисел) у тестах з математики були й раніше. Ні про яке вписування слів англійською мовою також не йдеться. Завдання на заповнення пропусків – це підставляння в текст пропущених слів з-поміж запропонованих варіантів», – зазначила Тетяна Вакуленко.

За словами заступниці директора, невдовзі в УЦОЯО оприлюднять демонстраційні варіанти національного мультипредметного тесту, а до цього часу не варто робити передчасних висновків.

Як відомо, в ефірі одного з телеканалів була висвітлена думка невідомого експерта, який навмисно або через відсутність базових знань повідомляв аудиторії неправдиві дані щодо проведення НМТ.

Інформацію вже поширили кілька онлайн видань.