У торгових мережах Дніпропетровщини можуть продавати небезпечний сир 

У торгових мережах Дніпропетровщини можуть продавати небезпечний сир 

У торгових мережах Дніпропетровщини може реалізовуватись сир «Гаперон» з пастеризованого молока, що експортувався з Франції, у якому виявлено лістерію моноцитогенну (Listeria monocytogenes) – бактерію, що може викликати лістеріоз у людей і тварин та спричинити зараження крові й тканин мозку.

Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

В повідомленні йдеться, що від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшло інформаційне повідомлення, отримане системою швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, France) до України (одержувач: ТОВ «ТД Гурмандіз», вул. Костянтинівська, 72, м. Київ, 04080).

Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області попереджає щодо можливості обігу та реалізації вищезазначеної продукції на території області.

При виявленні даного продукту в обігу просять терміново повідомляти Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за тел. (099) 72316 99.

Також у Держпродспоживслужбі просять операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу, а також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність.

Довідка: Лістерія моноцитогенна є факультативною анаеробною бактерією, яка є збудником лістеріозу. В основному вона використовує їжу як переносник і є одним з найсмертоносніших збудників харчових продуктів. Лістерія поширена в навколишньому середовищі і її можна знайти в більшості харчових продуктів. Джерелом зараження лістеріями було доведено м’ясо, яйця, птицю, морепродукти, молочні продукти, овочі тощо. Отруєння Listeria monocytogenes може спричинити зараження крові та тканин мозку.

 

.