На Дніпропетровщині на закинутій свинофермі викрили нарколабораторію, «товар» з якої продавали за криптовалюту

На Дніпропетровщині на закинутій свинофермі викрили нарколабораторію, «товар» з якої продавали за криптовалюту

Виготовлення психотропної речовини «Альфа-PVP» у промислових масштабах на закинутій свинофермі у Нікопольському районі Дніпропетровщини організували троє мешканців області. Прибуток від продажу наркотиків складав 9 мільйонів гривень на місяць. Про це повідомили у Департаменті боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України.

Як йдеться у повідомленні, троє чоловіків орендували приміщення закинутої ферми. Там облаштували сучасну високотехнологічну нарколабораторію, обладнання якої дозволяло виготовляти близько 50 кілограмів психотропної речовини «Альфа-PVP» щомісяця.

Під час слідчих дій поліційні вилучили у наркодилерів заборонених речовин на понад 30 мільйонів гривень.

Припинили злочинну діяльність наркоугруповання оперативники управління боротьби з наркозлочинністю (УБН) в Запорізькій та Дніпропетровській областях спільно зі слідчими ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя.

Встановлено, що організував наркобізнес 26-річний чоловік, який залучив до незаконної діяльності ще двох жителів Дніпропетровщини віком 27 та 35 років. Вони облаштували нарколабораторію з виготовлення «Альфа-PVP» на орендованій закинутій свинофермі у Нікопольському районі, для чого придбали спеціальний промисловий реактор та інше необхідне лабораторне обладнання, яке використовується для синтезу хімічних сполук.

Готову продукцію фігуранти рекламували через дві наркокрамниці в Інтернеті, а збували виключно гуртовими партіями вагою від одного кілограма.

На Дніпропетровщині на закинутій свинофермі викрили нарколабораторію, що продавала «товар» за криптовалюту - ФОТО

Відправляли «товар» поштою по території всієї країни, отримуючи розрахунок у криптовалюті. Такий «бізнес» приносив їм близько 9 мільйонів гривень доходу в місяць.

Правоохоронці за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД та БПОП провели 14 одночасних санкціонованих обшуків за місцем розташування лабораторії та в помешканнях і автівках фігурантів.

Загалом під час слідчих дій вилучено: 35 кг готового «Альфа-PVP», ще 30 літрів психотропу на завершальному етапі синтезу, близько 800 літрів різноманітних прекурсорів, лабораторне обладнання, гроші та два автомобілі, які зловмисники використовували у своїй незаконній діяльності.

На Дніпропетровщині на закинутій свинофермі викрили нарколабораторію, що продавала «товар» за криптовалюту - ФОТО

Орієнтовна вартість вилучених заборонених речовин за цінами «чорного» ринку становить понад 30 мільйонів гривень.

Все вилучене скеровано на проведення відповідних експертних досліджень.

Двох членів наркоугруповання затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі вже повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо прийняття процесуальних рішень відносно третього члена злочинної групи.

За вчинений злочин зловмисникам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення строком до 12 років із конфіскацією майна.