Більшість українців повідомили про зниження якості освіти

Більшість українців повідомили про зниження якості освіти

Більшість українців (74,5%), які самі або їхні діти або онуки здобувають освіту в Україні, наголошують на зниженні якості освіти або неможливість отримати освітні послуги через повітряні тривоги або відключення електроенергії. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

Також 71% респондентів зазначають, що дистанційне навчання призводить до нижчої якості знань.

Окрім того, на неможливості якісного дистанційного навчання через проблеми зі зв’язком акцентували 70% опитаних українців.

Проблемою неможливості проведення очного навчання назвали 65,5% українців.

Ще 15% опитаних зазначили, що викладачі виїхали за кордон або до іншого регіону, 8% – що навчальний заклад був пошкоджений, або зруйнований (у східному регіоні – 16%), 7% – що довелося змінити заклад освіти через окупацію.

Опитування проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 22 лютого по 1 березня 2023 року в рамках проєкт Програми MATRA, що фінансується Посольством Королівства Нідерландів в Україні.

 Опитування методом face-to-face проводилося лише на тих територіях, що контролюються урядом України та на яких не ведуться бойові дії).

Опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.