Мінній безпеці навчаються ліцеїсти Кам’янського

Мінній безпеці навчаються ліцеїсти Кам’янського

Автор: Валентин Фіголь.

Мінній безпеці – безпечному поводженню з вибухонебезпечними предметами, навчались ліцеїсти Кам’янського за допомогою юних дружинників-пожежників.

Мінна безпека – новий предмет для вивчення у сучасних освітніх закладах України, нагадали освітяни Кам’янського. Адже на територіях, які перебували під окупацією, нерідко знаходять вибухонебезпечні предмети. «Тож основна мета кожного з нас навчити дітей правил, аби захистити їх», – зазначають педагоги.

Отже, у Ліцеї №25 (директорка Ірина Бесєдіна) відбувся виступ агітбригади дружини юних пожежників (ДЮП) «Мрія» з мінної безпеки серед учнів 1-5-х класів.

На цьому заході молодшим школярам розповіли про правила з мінної безпеки, які будуть корисні, щоб прогулянки та дитячі дослідження були безпечними.

Юні дружинники-лектори, серед яких були учні 2-Б і 5-В класів, доступно та цікаво розповідали про правила безпеки. Діти із задоволенням зробили фізкультхвилинку «Крокуємо в укриття», подивилися мультфільм на тему: “Що таке міни? Які вони бувають? Як виглядають вибухонебезпечні предмети?”.

Мінній безпеці навчаються ліцеїсти Кам’янського - ФОТО

Заняття пройшло жваво, ніхто з дітей не сидів осторонь, всі були дуже зацікавлені, зауважили освітяни. Адже діти розуміли, наскільки, на жаль, ця тема є актуальною і важливою сьогодні.

«Ми й надалі будемо навчати наших учнів, як захистити себе в цей нелегкий час! – пишуть в соцмережах класні керівниці 2-Б, 5-В класів Наталія Голубицька, Дар’я Бобкова. – Віримо в Україну! Віримо в Перемогу!»