Впровадження статевого виховання у школах розгляне український уряд 

Впровадження статевого виховання у школах розгляне український уряд 

З проханням опрацювати питання впровадження обов’язкового статевого виховання у закладах освіти звернувся до Кабінету Міністрів Володимир Зеленський. Таке звернення стало відповіддю на петицію щодо необхідності розробки програм статевого виховання дітей і молоді, які відповідатимуть найкращим світовим практикам.

На думку авторів петиції, в умовах величезної кількості інформаційних джерел та безмежних можливостей інтернету діти самотужки отримують доступ до відео, яке є часто викривленим і пропагує насильство.

«Учні й учениці повинні знати про фізіологічні та психологічні зміни, пов’язані зі статевим дозріванням, про методи контрацепції, незаплановану вагітність, особисту безпеку, знати законодавство і розуміти базові принципи культури згоди», – йдеться у петиції.

Автори звернення наголошують, що обов’язкове статеве виховання дітей і молоді, починаючи з початкової освіти, має значно знизити ризики насильства, рівень злочинності, кількість підліткових вагітностей тощо.

Після опрацювання пропозицій, викладених в петиції, Кабінет Міністрів поінформує про результати Президента України та авторів звернення.