В Дніпрі нейрохірурги вилучили кулю з речовини головного мозку у військового

В Дніпрі нейрохірурги вилучили кулю з речовини головного мозку у військового

У Дніпрі в обласній клінічній лікарні ім. Мечникова нейрохірурги провели операцію військовому, під час якої з його головного мозку витягли кількасантиметрову кулю та уламки потиличної кістки, повідомили в МОЗ.

Під час операції, за допомогою нейрохірургічного мікроскопа медики вилучили металеві уламки з речовини головного мозку.

Військовий отримав осколкове черепно-мозкове поранення в зоні бойових дій. Протягом доби його доставили до лікарні ім. Мечникова.

Заступник медичного директора Олександр Толубаєв розповів УП, що складність операції була в тому, що якщо металеві уламки вражають судини, то може бути масивна кровотеча й людина може загинути. Також, якщо ці фрагменти залишити в речовині головного мозку, можуть бути ускладнення, які потребуватимуть тривалого лікування.

Як повідомили в МОЗ, постраждалий військовослужбовець, на ім’я Руслан проживав у Харківській області на відстані 5 км від кордону з Росією. 24 лютого опинився в окупації. Два тижні хлопець, оминаючи ворога та мінні поля, йшов до своїх. У першому ж військкоматі записався добровольцем до лав ЗСУ. 10 квітня отримав важке поранення в голову. Куля та уламки потиличної кістки глибоко засіли в головний мозок

Як зазначив гендиректор обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, нейрохірургічний мікроскоп разом з талановитими нейрохірургами вже врятував сотні людських життів.

Руслан прийшов до тями та тепер поїде на реабілітаційне лікування.

В Дніпрі нейрохірурги вилучили кулю з речовини головного мозку у військового - ФОТО