Дванадцять кам’янчан стали бронзовими призерами Всеукраїнських спортивних ігор

Дванадцять кам’янчан стали бронзовими призерами Всеукраїнських спортивних ігор

Автор: Віктор Куленко.

Збірна Дніпропетровщини, у складі якої виступали дванадцять кам`янчан, посіла третє місце в загальнокомандному заліку фінальних змагань спортивних ігор серед закладів професійної та професійно-технічної освіти, започаткованих Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України, що відбувся в Івано-Франківську 17 травня.

На базі спортивного комплексу імені А.П.Гемби Івано-Франківського національного технічного університету, змагалися 240 учасників з 54 закладів профосвіти Вінницької, Дніпропетровської, Київської, Львівської, Полтавської, Сумської, Чернівецької, Чернігівської областей, і, зрозуміло, господарів з Івано-Франківщини. Студенти вели боротьбу за нагороди у шести видах спорту: бадмінтон, баскетбол (3х3), волейбол, легка атлетика, настільний теніс і футзал.

Як повідомив керівник фізичного виховання Кам`янського Вищого професійного училища (ВПУ) Василь Петерімов, не дивлячись на те, що Дніпропетровщина була представлена лише у чотирьох видах, збірна у загальнокомандному заліку стала третьою.

“Студенти Дніпропетровської області змагалися у футзалі, баскетболі (3х3), настільному тенісу і волейболі, – розповів В.Петерімов. – На мій погляд, це успішний виступ. Першими швидкоплинно провели змагання баскетболісти, які стали бронзовими призерами. А команди футболістів, тенісистів та волейболістів посіли другі місця. Футболісти грали за круговою системою. В останньому вирішальному матчі за друге місце, ми у напруженій грі перемогли команду Івано-Франківська 5:3. Судді, не соромлячись показували нам жовті та навіть червону картки. Ми програли лише одну гру, команді із Чернівців, яка, як потім виявилася, стала першою на турнірі. Наші волейболісти в один день зіграли півфінал, а через дві години й фінал. У вирішальній зустрічі хлопці поступилися 0:2 команді Вінниці, яка мала достатньо часу для відпочинку. У фіналі, баскетболісти програли команді Вищого професійного училища №7 міста Кременчука (Полтавська область)”.

В складі збірної Дніпропетровщини змагалися 25 студентів, 12 з яких були кам’янчани. До речі, крім дев`яти спортсменів із ВПУ, Кам`янське було представлене ще голкіпером футбольної команди Володимиром Тертишним та Данилом Чупілко (баскетбол) з професійного ліцею і Михайлом Лимарем (волейбол) з центру підготовки й перепідготовки робітничих кадрів будівництва та автотранспорту.

“У нас виявилася найдружніша збірна. Вболівали несамовито, за що навіть від суддів отримали зауваження під час тенісних ігор. Закінчився футбол і ми бігом на теніс, щоб підтримати наших, потім на баскетбол, волейбол”, – розповів В.Петерімов.

Спортсменів-призерів нагородили грамотами, медалями, а команди здобули кубки.

Серед кам’янчан призерами стали:

Олег Шевченко (футбол, теніс)

В`ячеслав Маковець (баскетбол, волейбол)

Ігор Голубицкий (теніс)

Георгій Маковець (волейбол)

Олег Лучкевич (волейбол)

Альберт Євдокимов (волейбол)

Тимур Василенко (баскетбол)

Євген Рябозад (футбол)

Олександр Нельгачов (футбол)

Володимир Тертишний (футбол)

Данило Чупілко (баскетбол)

Михайло Лимар (волейбол)