В Кам`янському пройшов турнір з паверліфтингу “Вперед до перемоги!”

В Кам`янському пройшов турнір з паверліфтингу “Вперед до перемоги!”

Автор: Віктор Куленко.

Турнір з паверліфтингу “Вперед до перемоги!” відбувся в Кам`янському спортивному клубі “Сварог” 20 травня. Організатором та головною суддею спортивного заходу стала неодноразова чемпіонка та рекордсменка світу з паверліфтингу й армліфтингу Людмила Гайдученко.

В турнірі взяли участь члени гуртка атлетичної гімнастики та паверліфтингу Лівобережного Будинку дитячої творчості.

“Я прийшла працювати в Будинок дитячої творчості 13 травня 2003 року і вже упродовж двадцяти років займаюся улюбленою справою, – розповідає Людмила Гайдученко. – Цей турнір є завершальним звітом гуртка за пройдений навчальний рік. Ці змагання ми проводимо завдяки воїнам наших Збройних Сил України, які дають гідну відсіч агресорам з Росії. Велика дяка і пошана нашим захисникам”.

За часи роботи в БДТ у Людмили Гайдученко займалося близько тисячі учнів. Найгучніших успіхів досягли Мілена Руденко (Янішевська), яка була чемпіонкою світу з паверліфтингу, та віцечемпіонка світу Марина Гальчук. Чемпіоном Європи з армліфтингу став Ярослав Трегуб.

“Дуже багато спортсменів мають титул чемпіонів України. Всіх відразу не згадаю, так що нехай пробачають, якщо когось забула. На думку спали ті, хто найдовше займався у мене – це майстри спорту України Микола Гаценко, Анна Миргородська, міжнародник Артем Якушенко”, – розповіла Л.Гайдученко.

В змаганнях взяли участь дев’ять вихованців клубу трьох вікових категорій – молодші юнаки, юнаки, юніори. Серед учасників були всі новачки, які займаються в клубі рік чи два. Хлопці ще жодного разу не виступали у великих турнірах. Один тільки Ярослав Трегуб може пишатися тим, що він має звання майстра спорту і титул чемпіона Європи, але з армліфтингу. А ось в паверліфтингу змагався вперше.

Суддями змагань були теж вихованці Людмили Гайдученко: Анна Миргородська, яка кілька тижнів тому стала чемпіонкою України з паверліфтингу, Владислав Лапшик, майстер спорту з греко-римської боротьби, кандидат в майстри спорту з паверліфтингу та Олександр Воробйов.

Учасники змагалися у присіданні зі штангою, в жимі та тязі. За підсумками змагань, які оголосила головна суддя змагань Людмила Гайдученко, переможцями в кожній з трьох вікових категорій стали: Максим Шапаренко (молодші юнаки), Василь Додарєв (юнаки), Ярослав Трегуб (юніори). А кубок абсолютного переможця отримав Ярослав Трегуб.

Призери змагань були нагороджені медалями з емблемою клубу “Сварог”, грамотами й спортивним харчуванням.