Конфлікт між ОСББ та бібліотекою в Кам’янському

Конфлікт між ОСББ та бібліотекою в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

Про непрості стосунки між об’єднанням співвласникв будинку 6 по бульвару Героїв та бібліотекою, розташованою в квартирі 39, “Пильний погляд” згадував на початку весни. Сьогодні між керівництвом ОСББ та бібліотеки точиться суперечка щодо умов аренди приміщення.

“Будинок – приватне спільне майно власників квартир, і все мешканці мають розділяти тягар видатків на його утримання”, – нагадує Тетяна Ткач, голова об’єднання голів ОСББ Камянського, представник інтересів будинку в цій суперечці.

ОСББ в будинках 6 та 8 було створене в лютому цього року, розповіла Т. Ткач, і виникла потреба привести до ладу стосунки з власниками чи орендарями всіх приміщень. Правління звернулось до бібліотекарів, щоб надали документ, на підставі якого вони займають риміщення. За документом, бібліотека може займати 105,5 квадратних метрів, фактично займає більше.

Мешканці – члени ОСББ, сплачують 4,5 гривні за квадратний метр своєї житлової площі, розповіла пані Ткач, отримують щомісяця квитанцію, де розписано, куди витрачаються гроші. Тож бібліотекарям було запропоновано укласти договір з ОСББ і платити свою частку за утримання приміщення та будинку. Бібліотекарі письмово відповіли: хай правління звертається до департаменту з гуманітарних питань з вимогою оплати оренди приміщення, бо це ж треба робити запит на фінансування з бюджету міста.

“Чого це співвласники будинку повинні бігати з цими формальностями морочитись? – дивується представник ОСББ. – Це проблема орендаря – де взяти гроші на оплату. Мешканці, згідно закону, можуть взагалі виселити бібліотеку примусово. Адже приміщення надавалось у будинку, коли він був комунальною власністю, а сьогодні нема житлових будинків комунальної власності – є лише спільна власність мешканців будинку”.

Об’єднання співвласників агатоквартирного житла – справа делікатна, нагадала Т. Ткач: “В лютому дехто з мешканців будинку вовком дивився на утворення ОСББ. А сьогодні, як навели трохи лад, люди самі підходять та питають, що б ще зробити!” Тому, щоб не розчаровувати членів ОСББ, треба плату за утримання буинку розділити справедливо, впевнена представник об’єднання.