Авральна адаптація до змін клімату та популяризація водного туризму в Кам’янському

Авральна адаптація до змін клімату та популяризація водного туризму в Кам’янському

Автор: Валентин Фіголь.

Аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах дорожньої інфраструктури, зруйнованих аномальними опадами – приклад того, як людям доводиться спішно вносити в свої плани поправки на стихію.

Наприклад, сьогодні проводились роботи по відновленню відкосу дороги на виїзді з вулиці Манаєнкова на проспект Гімназичний, навпроти Вовчого гирла. Дощова вода промила чималу вирву, підточивши опору відбійного огородження дороги.

Біда в тому, що забита зливова каналізація перед виїздом на трамвайну колію, розповіли ремонтники. Тому вода шукає іншого зливу і розмиває все на своєму шляху.

Такі роботи, що їх сьогодні доводиться проводити по всьому місту – незаплановані, тобто гроші на їх виконання теж заздалегідь не планувались, зазначив Олег Максименко, директор департаменту ЖКГ та капітального будівництва Кам’янського. Отже, стихія змушує міське самоврядування переглядати поточні та перспективні фінансові плани.

Інший, полярний аномальним зливам прояв змін клімату – аномальна посуха влітку, коли опадів нема по кілька тижнів. Спека знищує зелені насадження, особливо клумби та газони на осонні.

Сьогодні місьуправління екології намагається врятувати від спеки клумбу перед міськрадою. Там є система поливу, але вона недороблена, бо підрядник роботу до кінця не довів, зайнятий судами з міською владою. Але суди позаду, розповів Володимир Кремінь, заступник начальника управління, і можна завершити справу з системою поливу клумби. Тепер фахівці управління актуалізують проект системи поливу, який розробляли колись для кількох клумб в центральній частині міста. Але реалізовуватись буде поки що лише частина стосовно клумби перед міськрадою.

25-26 травня на лівобережжі Кам’янського на «Галявині зльотів» поруч із дренажним каналом відбувся спортивно-масовий захід «Туристом бути модно». Організатором виступила міська федерація спортивного водного туризму під керівництвом Дмитра Котова і управління молоді та спорту міської ради.

Участь у змаганнях взяли діти і молодь міста у двох вікових категоріях: до 15 та від 15 років. Змагалися на катамаранах на дистанції слалом, маневруючи поміж вертикальними рейками-«воротами». За перемогу екіпаж отримував III дорослий розряд.