Зоозахисникам в Кам’янському вдалося привернути увагу міської влади до вилову собак на території ДМК

Зоозахисникам в Кам’янському вдалося привернути увагу міської влади до вилову собак на території ДМК

Валентин Фіголь

Активісти зоозахисних організацій влаштували пікет біля будівлі міської ради Кам’янського вранці 27 червня. В цей час відбувалась сесія міськради.

Пікетчики обурювались діями адміністрації ДМК, яка уклала угоду з приватним підприємством, що ловить безпритульних тварин. І 25 червня на території ДМК підприємці ловили собак і саджали їх в білий мікроавтобус, а потім десь повезли. «Я наглядала за 4 собаками, – розповідає робітниця ДМК Алла, учасниця мітингу. – Після приїзду ловців їх не стало».

Тварин повезли в притулок у Харкові, повідомили представники адміністрації меткомбінату. Але зоозахисники їм не вірять і побоюються, що собак повбивають десь по дорозі.

Пікетчики вимагали від міського самоврядування, щоб воно втрутилось і припинило сумнівні дії металургів щодо тварин.

Металургам активісти закидали отруєння повітря в місті промисловими викидами. «ДМК вбиває все живе», – було написано на одному з плакатів, які тримали пікетники.

Міське самоврядування відреагувало на вимоги зоозахисників. Зокрема, в ситуацію втрутився Богдан Наполов, начальник міську правління з питань охорони довкілля. Він узявся організувати поїздку до Харкова, щоб подивитись на привезених з ДМК собак. Може, й позабирати назад, як хотіли б учасники пікету. В поїздці мають взяти участь, окрім активістів-зоозахисників, представники екологічної служби ДМК та Кам’янського.