Собаки, виловлені на ДМК, повернулись до Кам’янського

Собаки, виловлені на ДМК, повернулись до Кам’янського

Валентин Фіголь

Ще 8 беспритульних собак привезли вчора ввечері зоозахисники з харківського «Центру поводження з тваринами» в Кам’янське. Практично всі тварини, виловлені 25 червня на території ДМК, зусиллями небайдужих містян повернулись додому.

 

Зоозахисники, нагадаємо, зуміли своїми активними діями привернути увагу міського самоврядування до ситуації на меткосбінаті, де приватні ловці, найняті адміністрацією, видаляли з території безпритульних собак. Волонтери підозрювали, що собак буде знищено, тому вимагали від міської влади втрутитись. І міська влада надала транспорт для того, щоб поїхати до Харкова і забрати «своїх» собак назад. Також волонтерам посадовці допомогли з витратами на поїздку.

Вчора зоозахисники привезли з Харкова 8 собак. Ще 14 привезли минулої суботи. «Гвдаємо, що забрали практично всіх собак з ДМК, – розповіла волонтер Ярослава. – Серед нас була працівниця меткомбінату, яка опікувалась собаками, вона їх впізнавала».

Отже, більше 2 десятків безпритульних тварин повернулись в місто. Частину поки що пристроїли до пункту стерилізації на вулиці Долматова, інших – в «домашньому притулку» в Курилівці. «Треба якісь вольєри їм поробити…» – кажуть волонтери.

Міська влада обіцяла влаштувати зустріч за участю адміністрації ДМК та зоозахисників, щоб вирішити подальшу долю безпритульних собак на території меткомбінату, каже Ярослава: «Мені на комбінаті сказала пані Цупрова з адміністрації, що тварин все одно треба видаляти з підприємства. На тиждень вона згодна зупинити відлов – тимчасом треба вирішити проблему цивілізованим шляхом». Адже в Кам’янському діє Програма регуляції кількості безпритульних тварин гуманним способом, нагадують зоозахисники.