Земля для ДТЕК та кредит на оновлення водогонів

Земля для ДТЕК та кредит на оновлення водогонів

Про додаткові питання, внесені нагально на розгляд липневої сесії міської ради Кам’янського, розповіли посадовці, що готували проекти цих рішень.

Автор: Валентин Фіголь

Дмитро Щербатов

Проект рішення про виділення земельних ділянок під об’єкти ДТЕК – електричні силові підстанції, різні будівлі та споруди, що належать до енергосистем електропостачальника – був внесений до порядку денного липневої сесії міської ради додатково на минулому тижні. Бо раніше посадовці не встигли його підготувати, – пояснив нагальність Дмитро Щербатов, заступник міського голови, куратор питань земельних ресурсів та комунального майна.

Після оформлення земельних ділянок під об’єктами ДТЕК енергопостачальники почнуть платити за користування цими ділянками, відзначив Д. Щербатов. А це близько мільйона гривень до міського бюджету щорічно.

Певним чином земельне питання пов’язане з тим, що ДТЕК цьогоріч має провести роботи з модернізації зовнішніх електромереж у Південному районі Кам’янського – там, де планується децентралізація системи опалення.

Також на сесію виноситься проект рішення про виділення земельних ділянок 15 учасникам АТО.

Галина Єрмоленко

Про те, на що буде витрачено гроші кредиту НЕФКО, розповіла Галина Єрмоленко, директор департаменту економічного розвитку міста. «Пильний погляд» писав про те, що міська рада має погодитись взяти кредит в 1,3 мільйони євро на оновлення системи водопостачання. Кредит бере саме місто, а не водоканал, підкреслила Г. Єрмоленко: угода укладається між НЕФКО та міськрадою Кам’янського. Згідно угоди, кредит надається на 10 років без застави під 3%. Перші 2,5 роки місто сплачуватиме тільки відсотки по кредиту.

Отже, гроші кредиту можна використати лише на певні витрати, а саме: оновлення системи водопостачання. Зокрема, на модернізацію водонасосних станцій на вулицях 9 Травня та Лохвицького . Заміну водогону від вул.. 9 Травня до ДМК. На встановлення 621 загальнобудинкових водяних лічильників в житлових будинках. Наші посадовці просили кредит ще й на каналізацію, але їм відповіли: цього разу – тільки на водопостачання.

Тендер на виконання цих робіт буде проводити департамент ЖКГ та будівництва Кам’янського, за міжнародними умовами, додала Г. Єрмоленко.