Пригоди автобусів та історія Кам’янського в фотографіях містян

Пригоди автобусів та історія Кам’янського в фотографіях містян

Автор: Валентин Фіголь

Два десятки нових автобусів «Атаман», куплених за гроші ДМК для комунального автопідприємства Кам’янського, презентували сьогодні посадовці міського самоврядування на майдані Калнишевського. Кожен транспортний засіб розрахований на 52 пасажирів, з них 16–18 стоячих.

«Сьогодні вперше за роки незалежності нашої країни ми закупили новий автотранспорт. Наше основне завдання – розвивати у місті саме комунальний транспорт. Сподіваюся, що протягом двох-трьох років подібні автобуси курсуватимуть уже по всьому місту», – зазначив Андрій Білоусов, міський голова, та додав: щомісяця планується купувати ще по одному-два автобуси, щоб довести їх кількість до необхідної.

Відсьогодні нові автобуси вже курсують за маршрутами 30 та 18-а. Незабаром вони з’являться і на інших найбільш затребуваних маршрутах міста.

І, певно, вже пора міняти автотранспорт на наших пасажирських маршрутах. Бо той, що їздить містом, небезпечний для життя. Так, сьогодні вдень на проспекті В. Стуса загорівся на ходу двигун автобусу «Мерседес», який нещодавно з’явився на маршруті 25. Приїхали рятувальники, загасили пожежу.

У Кам’янському автобус загорівся на ходу

Тимчасом авто невідомої конструкції на вулиці Кам’янського побачив місцевий фотограф Сергій Кисель. Водія поблизу не було, тому що це за дивина – хто його зна!

Монструозний агрегат

Готуючись до Дня міста, Кам’янське згадує свою історію. Виставка, що відкрилась в міському музеї, розповідає історію через фотограції та особисті речі земляків. На виставці можна побачити, як родини управителів металургійного заводу Ясюковичі та Сундгрени брали участь в розбудові Кам’янського. Про те, як місто ставало індустріальним, воювало й відбудовувалось після війни. Про сучасність розповідають родинні фото загиблих в АТО кам’янчан.

Істроя через фотографії – нова виставка відкрилась у місті