На маршрутах в Кам’янському – нові автобуси та нові перевізники

На маршрутах в Кам’янському – нові автобуси та нові перевізники

Значні зміни в організації пасажирських перевезень автомобільним транспортом будуть розглянуті на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради Кам’янського 25 вересня. Про ці зміни розповів Дмитро Конельський, начальник міського управління транспортної інфраструктури та зв’язку.

Автор: Валентин Фіголь

Місто, нагадаємо, придбало 20 автобусів «Атаман» для комунального автопідприємства. Ці автобуси розділені між 4-ма міськими маршрутами. Міськвиконком має дозволити новим автобусам тимчасово працювати за тарифами, затвердженими для колишніх перевізників. Поки автобуси їздитимуть – посадовці подивляться економіку комунальних перевезень і вирішать, чи потрібно коригувати тариф, підкреслив Олександр Чернишов, перший заступник міського голови.

Сьогодні на ринок пасажирських перевезень в Кам’янському обережно пробують заходити нові перевізники, розповів Д. Конельський. Настільки обережно, що посадовець навіть не назвав цих відчайдухів – щоб не злякати, певно.

Близько місяця тому пан Конельський розповідав про  ситуацію на міському транспорті. З двома перевізниками – «Імперіалом» та «Юніком» було розірвано договори по кільком маршрутам, бо погано обслуговували, і пасажири скаржились. А нових перевізників на ці маршрути знайти ніяк не вдавалось. Не хочуть перевізники працювати в Кам’янському, скаржився посадовець – ні місцеві, ні заїжджі.

І ось, в останні тижні на деяких маршрутах (3а, 12) почали працювати автобуси «Спринтер». Особливість цих автобусів – відсутність у салонах видимої інформації про перевізника. Автобуси примітні – деякі з них нещодавно стояли біля узбіччя проспекту Свободи, де відстоюються автобуси 20-го маршруту. «Ми тимчасово домовились із новими перевізниками і дивимось, як працюватимуть», – пояснив загадковість пан начальник міськуправління транспорту.