Хто утримує дороги в місті, хочуть дізнатись мешканці Кам’янського

Хто утримує дороги в місті, хочуть дізнатись мешканці Кам’янського

Розібратись, хто має відповідати за технічний стан автомобільних доріг на території Кам’янського – таку мету поставили перед собою група мешканців Дніпробуду.

Автор: Валентин Фіголь

Розбиті, вкриті ямами дороги на Дніпробуді та в інших районах міста – справжня біда місцевих мешканців. Пошкоджені дороги несуть загрозу безпеці дорожнього руху. Ями на проїжджій частині – причина аварій та пошкодження транспортних засобів…

Більшість страждає покірливо, ремствуючи в особистих розмовах чи в соцмережах. Але дехто намагається все ж таки вимагати чи просити в міської влади, щоб та виконувала свої професійні обов’язки та забезпечувала громадянам їхнє конституційне право на безпечне середовище існування.

Кілька місяців мешканці вулиці Семашко Олег та Сергій звертаються до різних органів влади: від районної адміністрації і «наверх». В зверненнях кам’янчан – вимога відремонтувати проїжджу частину автомобільних доріг, починаючи хоча б з вулиці Семашко та сусідніх.

«Не в наших повноваженнях, або немає грошей – так нам відповідали всі, до кого ми звертались», – розповіли заявники.

Паралельно люди звертались 4 рази до поліції з вимогою притягти до відповідальності посадовців, які відповідають за технічний стан доріг. Про останній з таких викликів «Пильний погляд» розповідав на минулому тижні.

Поліцейські розповіли, що регулярно надсилають міській владі приписи на усунення несправностей дорожнього покриття. «Відремонтуємо за наявності фінансування…» – відповідає влада правоохоронцям. «Ми реагуємо в межах своїх повноважень», – виправдовується офіцер поліції Сергій Максименко.

«Ми вирішили знайти, хто конкретно відповідає за технічний стан доріг у місті, – розповіли заявники. – Почали з департаменту житлово-комунального господарства та капітального будівництва міської ради. Адже тендери на ремонт доріг проводяться через цей департамент!..»

Хто є балансоутримувачем доріг в Кам’янському? Таке питання задали автори звернення до департаменту ЖКГ.

Департамент ЖКГ не є балансоутримувачем доріг в місті, відповіли наприкінці минулого тижня посадовці у відповіді за підписом Тараса Панасенко, заступника директора департаменту. В кого ті дороги на балансі – департамент про те не знає, написали посадовці від ЖКГ.

«Будемо шукати далі!» – заявляють невгамовні громадяни. Тепер вони хочуть почути чи прочитат відповідь на своє питання від міського голови Кам’янського.