Таємничий струмок у вимираючому районі Кам’янського

Таємничий струмок у вимираючому районі Кам’янського

Струмок дзюрчить багато років з-під стіни зруйнованого будинку на перехресті вулиці Республіканської та провулку Матросова. Це не водопровідна вода, відповідають працівники водоканалу на звернення місцевих мешканців.

Автор: Валентин Фіголь

Потік води, що тече з-під стіни колишнього житлового будинку поряд з колишнім магазином «1001 мелочь», вже багато років привертає увагу людей. Колись вода текла далі провулком та вулицею Матросова. Але в березні 2019 року, після публікації на цю тему в «Пильному погляді», комунальники викопали канавку до найближчого каналізаційного колодязя, і вода тепер дзюрчить туди.

Фото, що ілюструє ситуацію, було зроблене в грудні 2018 року. Але сьогодні виток таємничого струмка виглядає так само.

На початку року автор звертався до «Міськводоканалу» з приводу цього витоку води. Це не вода з водогону, відповіла прес-служба підприємства: цю воду працівники водоканалу брали на аналіз і встановили, що вона не питна.

Чергове звернення з приводу таємничого струмка надійшло до Єдиної диспетчерської служби Кам’янського вранці 19 листопада. Диспетчер згодом зателефонувала заявнику і повторила версію комунальників, озвучену в березні 2019 року. Мовляв, за даними водоканалу, там тече «якась технічна» вода, «брудна».

Сьогодні струмок майже нікому не заважає: поблизу нема людського житла, адже гуртожиток ДМК в 10 метрах від місця витоку води стоїть пусткою, як і житловий будинок, біля котрого починається струмок. Якби вода була з водогону, можна було би говорити про втрати питної води – дзюрчить постійно вже чимало років, і важко навіть уявити кількість збіглої вулицею води…

Якщо вода не з водогону – лишається тільки інтрига: звідки бере початок таємничий струмок практично в центрі міста? Диспетчер ЄДС повідомила, що оформить заявку про струмок і передасть в департамент житлово-комунального господарства. Може, пришлють якусь комісію, щоб встановити джерело.