Листопадові клопоти комунальників та вогнеборців в Кам’янському

Листопадові клопоти комунальників та вогнеборців в Кам’янському

Добігає кінця щорічна епопея з прибирання опалого листя. Рятувальники в переддень обіцяного похолодання проводять профілактичні бесіди з перехожими на вулицях, нагадуючи про безпеку при опаленні приміщень.

Автор: Валентин Фіголь

Процес збирання й вивезення опалого листя близький до завершення: дерева стоять майже голі, більшість листя вже зібрано в купи.

Сьогодні в будь якому районі міста можна побачити робітників підрядних організацій, які збирають листя, вантажать їх в машини і вивозять на міське звалище.

Цьогоріч в організації збирання опалого листя стались певні зміни в зв’язку з ліквідацією районних адміністрацій. Раніше збиранням листя займались райони (окрім прибудинкових територій, які під опікою управителів житлом), вони й проводили тендери на закупівлю цих послуг. Цьогоріч у жовтні райадміністрації провели такі тендери на 1,2 мільйони кожний район. Але листопадова сесія зняла з районів фінансування цих робіт. Відтепер організацією робіт займатиметься департамент ЖКГ та капітального будівництва міської ради. Департамент досі не оголошував власного тендеру на збирання листя, а райони вже не можуть фінансувати ці роботи. Поки що незрозуміло, хто ж заплатить підрядникам за роботу?..

Тимчасом йде похолодання: значить, люди активніше користуватимуться обігрівальними приладами. Особливо, якщо централізоване опалення раптом припиняється, як це трапилось сьогодні через аварію в будинку №71 по проспекту Свободи.

Щороку в опалювальний сезон стаються специфічні пожежі, нагадують рятувальники: то електроприлади чи проводка перегорять, то хтось багаття в підвалі розведе. Цими днями вогнеборці проводять територією міста профілактичні рейди. Зупиняють перехожих і розповідають їм про безпеку поводження з опалювальними приладами.