Меліосистему Кам’янського міськрада передасть КП «Екосервіс»

Меліосистему Кам’янського міськрада передасть КП «Екосервіс»

Меліоративну систему, яка приймає стічні води правобережної частини Кам’янського, міськрада планує передати на баланс КП «Екосервсіс».

Автор: Валентин Фіголь.

Передавання каналів та споруд дренажно-меліоративної системи відкритого типу на баланс комунальному підприємству «Екосервіс» готує міська рада Кам’янського. Відповідний проект рішення ради підготували спільно департамент екології міста та КП «Екосервіс».

Меліосистема Кам’янського – це система каналів, які приймають зливові води правобережної частини міста, а також насосна станція, яка перекачує ті води в річку Коноплянку.

У зв’язку з прийняттям на баланс КП КМР «Екосервіс» зливово-меліоративної системи, утриманням її та належною експлуатацією, ремонтом
та експлуатацією інженерних споруд меліоративної системи міста, міськрада планує внести зміни до рішення міської ради «Про затвердження Програми розвитку Комунального підприємства Кам’янської міської ради «Екосервіс» на 2021 рік».

Відповідно до оновленого Статуту, основними напрямками діяльності підприємства є приймання поверхневих стічних вод, утримання, експлуатація та ремонт інженерних споруд, будівель та обладнання зливово–меліоративної системи міста, обслуговування комплексної автоматизованої системи екологічного моніторингу, утримання та обслуговування постів спостереження
за забрудненням навколишнього середовища та забезпечення доступу
до відповідної інформації територіальній громаді міста Кам’янське.

На виконання цих функцій пропонується передбачити в Програмі фінансування з міського бюджету. В 2021 році заплановано виділити 2,142 мільйони гривень. За ці гроші, окрім перерахованих функцій, «Екосервіс» має ще й замовити проект нормативів гранично допустимого скиду (ГДС) забруднюючих речовин у водний об’єкт із зворотними водами.