Реклама українською, прибирання по-новому та тренінг з бюджету участі в Кам’янському

Реклама українською, прибирання по-новому та тренінг з бюджету участі в Кам’янському

Відсьогодні вся реклама в ЗМІ має бути українською мовою. Прибирання територій в місті відбуватиметься за новою схемою. Тимчасом фахівці органів місцевого самоврядування навчали активних кам’янчан складати заявки на проекти бюджету участі.

Автор: Валентин Фіголь.

Вся реклама в Україні (на телебаченні, радіо, а також у друкованих виданнях) з 16 січня 2020 року має бути українською мовою відповідно до ст. 32 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».  

Порушення вимог закону тягне за собою штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинено вперше.

Міське самоврядування розішле всім суб’єктам цього бізнесу листи, щоб нагадати про необхідність дотримуватись закону, розповів Олександр Залевський, секретар міської ради, куратор рекламної служби. Але перевіряти дотримання закону та документувати порушення будуть органи Держспоживслужби та АМКУ, зазначив він. «Все буде працювати, як годиться», – запевнив пан секретар.

Нову схему закріплення територій для санітарного утримання за підприємствами та установами міста розробив за дорученням Кам’янського міського голови Андрія Білоусова департамент житлово-комунального господарства та будівництва міської ради.

Для кожної бюджетної установи, комунального або приватного підприємства, управляючої компанії по обслуговуванню житлового фонду встановлені чіткі межі територій, за санітарний стан яких керівники несуть персональну відповідальність.

«Наше завдання ‑ зробити так, щоб в місті не було жодної ділянки, яка б не прибиралася. Не повинно бути «нічийних» територій і процес прибирання повинен бути більш чітким і системним», ‑ зазначив Андрій Білоусов.

Форум для потенційних авторів проектів громадського бюджетування відбувся сьогодні в Центрі дитячої творчості. З активними кам’янчанами зустрілись представники розпорядників коштів за напрямками, в яких подаються проекти цього року. Майбутні автори проектів бюджету участі ділились своїми задумами, а посадовці консультували їх.

На форумі зареєструвались 180 учасників, розповіла Людмила Гончаренко, куратор громадського бюджету від департаменту економічного розвитку. Не вистачило надрукованих півсотні бланків заявок на проекти, і довелось надрукувати ще. «Дуже активно попрацювали сьогодні», – прокоментувала пані Людмила захід.