Нові органи влади та благоустрій пришкільних територій по-новому в Кам’янському

Нові органи влади та благоустрій пришкільних територій по-новому в Кам’янському

Завершено масштабний етап адміністративної реформи. Виконком Кам’янської міської ради готує рішення про організацію санітарного утримання територій біля учбових закладів.

Автор: Валентин Фіголь.

Влада по-новому

Треба нагадати мешканцям міста, що з 15 січня запрацювала нова структура виконавчої влади в місті. Про це говорили на оперативній нараді 20 січня посадовці міського самоврядування.

На сьогодні завершено реєстрацію нових підрозділів міської влади, розповіла Лариса Шевченко, директор департаменту фінансів. Виплачені гроші посадовцям, які звільнились в результаті реформи (більше 160 осіб). Наразі лишається заплатити аванси працівникам новостворених департаментів екології та соціальної політики.

На офіційному сайті міської ради поки що розміщено стару структуру виконавчої влади.

На оперативній нараді було представлено нових керівників новоутворених підрозділів.

Директор департаменту екології, утвореного замість управління екології – Юрій Лисяк, колишній голова Заводської районної адміністрації.

Директор департаменту соціальної політики – Олена Посилаєва.

Новий відділ у справах органів самоорганізації населення очолив Дмитро Губський.

Олена Волощук – начальник відділу реєстрації виборців, утвореного з трьох районних служб реєстрації.

Олена Скала – начальниця новоутвореного відділу реєстрації комунального житла.

Прибирання по-новому

Готується рішення виконавчого комітету міської ради про нові межі територій, які повинні будуть прибирати учбові заклади та інші установи міста. Рішення члени міськвиконкому приймають способом телефонного опитування. Є така форма діяльності міськвиконкому: члени не збираються на засідання, а приймають рішення в телефонній розмові. Наразі триває збір голосів членів виконкому, повідомив Костянтин Саусь, заступник міського голови з питань ЖКГ. «Треба протягом тижня об’їхати всі заклади – подивитись, який шматок території закріпити за кожним», – поділився планами К. Саусь.

“А чого би департаменту ЖКГ не прибирати ці території за бюджетні кошти?” – поцікавився Олександр Чернишов, перший заступник міського голови.

Новий порядок відповідає вимогам Правил благоустрою міста, затверджених міською радою, наголосив Олег Максименко, директор департаменту ЖКГ. Просто в Правилах не було конкретики щодо меж територій, закріплених для санітарного утримання за об’єктами. А тепер за кожною установою буде закріплено конкретну ділянку, і ця інформація буде розміщена на електронних мапах.

«Якими силами школи прибиратимуть закріплені території?» – запитала Тетяна Завгородня, заступник міського голови з гуманітарних питань.

«Ми всі вчились у школі і знаємо, як прибирають пришкільну територію…» – пожартував, певно, пан Саусь, бо дехто з посадовців засміявся. А дехто нагадав, що сьогодні батьки учнів можуть і до суду подати за примус школярів до прибирання.

«А в дитячих садках?» – не вгавала Т. Завгородня. «По кожному об’єкту визначатимемось індивідуально», – запевнив К. Саусь.