Боротьба з курявою, сміттям та водою в Кам’янському

Боротьба з курявою, сміттям та водою в Кам’янському

Курява літає вулицями міста – її ганяють учасники місячника благоустрою та комунальний спецтранспорт. Майдан Героїв заблокований черговою аварією на водогоні. Мешканці поновлюють свіжо вивезені стихійні звалища в центрі міста. Буденний весняний четвер в Кам’янському.

Автор: Валентин Фіголь.

Весняне сонце стрімко підсушило грязюку, яка зібралась на дорогах за зиму після зимового посипання піском. Весняний вітерець роздмухує цю грязюку курявою по вулицях, особливо в центральній частині міста.

Люди намагаються вгамувати куряву, прибираючи сміття з дороги. Щоб очистити дороги якнайшвидше, в місті з 3 березня оголошено місячник благоустрою. Всі підприємства та заклади наводять лад на закріплених територіях навколо своїх об’єктів.

Зазвичай, коли в роботі задіяно багато різних людей, і трапляються нестиковки в роботі. Наприклад, люди зібрали грязюку з вулиці в купки біля узбіччя, а інші люди не приїхали і не вивезли ці купки геть. І тепер авто розтягують грязюку знову дорогою, а весняний вітерець здіймає куряву з промисловими та транспортними забрудненнями в повітря.

Півдня було частково заблоковано проїзд через майдан Героїв підйомом по проспекту Свободи. Знову, як і кілька днів тому, сталась аварія на водогоні. Тут проходить магістраль з відгалуженнями, тому завжди знаходиться чому репнути, кажуть комунальники. Якщо заходитись міняти разом увесь вузол – це дорого і багато мороки, і обмеження водопостачання на весь центр міста на тривалий час. А так – приїхали на черговий виток, звично розкопали, залатали і знову закопали.  Навіть асфальт встигають залатати між аваріями.

Тимчасом в центрі міста продовжується безкінечна боротьба між порядком та стихією. Тільки нещодавно підрядники комунальників за гроші міського бюджету прибрали стихійне звалище в провулку між будівлями колегіуму №16 та Центру дитячої творчості. І місцеві мешканці вже нанесли свіжого мотлоху і навіть намагались вже його палити.