Плани самоврядування Кам’янського щодо ремонтів житла та благоустрою

Плани самоврядування Кам’янського щодо ремонтів житла та благоустрою

Оновлену Програму розвитку житлового господарства Кам’янського розгляне міська рада на наступній сесії.

Автор: Валентин Фіголь.

Проект Програми, опублікований на сайті міськради, демонструє, які заходи з ремонтів та благоустрою житлового господарства планує самоврядування в цьому році.

Наприклад, на капітальні ремонти житлових будинків заплановано 20 мільйонів гривень.

Аварійно-відновлювальні роботи планується профінансувати в об’ємі 30 мільйонів гривень.

Ремонт електропостачання в під’їздах будинків до вводу в квартири (у тому числі ОСББ та гуртожитків), поточний ремонт інженерних внутрішньобудинкових мереж теплопостачання та зовнішніх мереж теплопостачання – 15 мільйонів гривень.

Виконання послуг з нестандартного приєднання («під ключ») до електричних мереж системи розподілу житлових будинків, ОСББ, ЖБК та гуртожитків, що підключені до мереж теплопостачання  від ТЕЦ  АТ «ДНІПРОАЗОТ» та від квартальних котелень КП КМР «Тепломережі» – 6,5 мільйонів гривень.

На капремонт балконів – 2 мільйони, на ремонт гуртожитків міста – 1 мільйон, на їх охорону – 5 мільйонів гривень.

На реконструкцію протипожежних систем в багатоповерхових будинках заплановано 7,2 мільйонів гривень, на реконструкцію застарілого житлового фонду – 9,4 мільйонів. Ще 10 мільйонів – на заміну ліфтів.

По 10 мільйонів гривень заплановано на ремонт внутрішньо будинкових доріг,  тротуарів та на придбання, встановлення та ремонт дитячих майданчиків. Ще 4 мільйони гривень – на відновлення освітлення дворів.

На обслуговування зовнішніх та внутрішніх мереж газопостачання  житлових будинків заплановано 2 мільйони гривень.

На капітальний ремонт майданчиків ТПВ (твердих побутових відходів) – 2 мільйони гривень.

На роботи по засипці погрібників заплановано 3 мільйони гривень. Ще мільйон – на придбання елементів благоустрою прибудинкових територій (ослінчики біля будинків) і 800 тисяч – на їх ремонт.

Всього за рік Програма передбачає профінансувати розвиток житлового господарства на 167 мільйонів гривень.

Програма була розрахована на 2016-2020 роки, і передбачала фінансування в об’ємі 1,1 мільярд гривень (приблизно половина міського бюджету Кам’янського в 2020 році). Втім, представники міського самоврядування завжди акцентували: Програми – тільки збірки побажань розпорядників коштів, вони фінансуються в залежності від можливостей бюджету і коригуються від сесії до сесії.