Обіцянка відкрити ринки, пільги в оподаткуванні та хроніки благоустрою в Кам’янському

Обіцянка відкрити ринки, пільги в оподаткуванні та хроніки благоустрою в Кам’янському

Відкрити ринки міста для торгівлі харчами та розсадою за умови дотримання умов карантину – таке рішення очікують завтра від міської влади підприємці Кам’янського. Також влада обіцяє піти на зустріч підприємцям і встановити податкові пільги для окремих категорій. Такий результат непростого дня спільної роботи міської влади та підприємців у пошуку компромісу в умовах карантину.

Автор: Валентин Фіголь.

Завтра базари Кам’янського відкриються, але торгувати можна буде лише продуктами харчування та посадковим матеріалом. Про такий компроміс попередньо домовились підприємці з міським самоврядуванням, розповідають учасники ранкової акції біля міськради. Відповідне рішення міського самоврядування підприємці очікують завтра. Щодо товарів непродовольчої групи – до них учасники діалогу між владою та бізнесом повернуться у травні.

Підприємці побіцяли дотримуватись умов карантину.

Ще одним із результатів діалогу стала обіцянка влади розглянути питання про встановлення з 1 по 31 травня нульової ставки для платників єдиного податку першої та другої групп. Така вимога теж була в зверненні учасників акції підприємців. Питання про податкову пільгу буде винесено на розгляд найближчої сесії міської ради, яка запланована на кінець травня.

Тимчасом в місті тривають весняні заходи з благоустрою.  Комунальники, зокрема, прибирали сьогодні узбіччя доріг від сміття. Фарбували металеві огорожі вздовж центральних доріг. Готували міські газони та клумби до весняного озеленення.

Наприклад, відновлюються живоплоти вздовж проспекту Ювілейного. Для заповнення прогалин в них кущі пересаджують з проспекту Аношкіна, пояснив Костянтин Саусь, заступник міського голови. «Як економний садівник, спочатку зробимо цілком живопліт по проспекту Ювілейному, а в інших місцях – будемо думати», – розповів про наміри комунальників посадовець.

На цьому тижні очікується початок процесу посадки саджанців дерев «дистанційним методом». Цьогоріч процес виглядатиме так, розповіли посадовці: представники органів самоорганізації населення зібрали побажання мешканців – щоб ті хотіли десь посадити в себе на районі. Органи самоорганізації наразі збирають ці заявки, розповів Дмитро Губський, начальник відділу з питань ОСН. Зібрані заявки будуть передані до департаменту ЖКГ. Департамент за заявками замовить саджанці в питомнику КП «Зеленбуд», розповів Олег Максименко, директор депЖКГ. Саджанці роздадуть представникам ОСН, ті передадуть активним та відповідальним мешканцям для посадки згідно замовлень.