Підготовка до відкриття парків та скверів Кам’янського при послабленні карантину

Підготовка до відкриття парків та скверів Кам’янського при послабленні карантину

Після 11 травня уряд обіцяє дозволити гуляти в парках та скверах. Кам’янське наразі готується до того.

Автор: Валентин Фіголь.

До скорого відкриття готується, зокрема, каскад фонтанів у сквері проспекту Свободи. Сьогодні, незважаючи на дощову погоду, комунальники чистили басейни фонтану, а також видирали бур’яни з-поміж плит навколо фонтанів.

Окрім робіт з благоустрою, в сквері планується поставити нові бетонні урни замість розбитих мешканцями. Всього навесні департамент ЖКГ Кам’янського планує придбати 60 бетонних урн, оздоблених галькою, загальною вартістю 82 тисячі гривень. Урни будуть встановлені на місці знищених та в оновлених міських скверах на Дніпробуді та вулиці Матросова.

Тимчасом КП «Благоустрій» зацікавилось вхідними групами об’єктів, розташованих в житлових будинках на проспекті Свободи. На вхідних дверях офісних приміщень сьогодні можна було побачити оголошення, в яких адміністрація «Благоустрою» запрошувала власників на побачення, нагадуючи взяти з собою дозвільні документи на розміщення вхідних груп.

Центральний міський парк теж готується до відкриття.

 «До початку нового сезону, відкриття якого в цьому році затягнулося в зв’язку з введенням  карантинних обмежень, ми готуємося не менш ретельно, ніж завжди, і з ще більшим нетерпінням чекаємо наших улюблених відвідувачів, – розповіла директор парку Анна Самохвалова. – Виконуються ремонтні роботи: фарбування атракціонів, крамничок, естради, висадка квітів, покіс газонів, проводиться ремонт огорожі спортивного поля. Також за кошти підрядної організації проводиться заміна пошкодженої тротуарної плитки».

У зв’язку з обмеженнями, рекомендованими МОЗ, під заборону потрапляє робота атракціонів. Так що в парку поки що можна буде просто гуляти, відвідувати заклади громадського харчування.