На онлайн-конференцію з питань інклюзивної освіти запрошують правники в Кам’янському

На онлайн-конференцію з питань інклюзивної освіти запрошують правники в Кам’янському

Правники міського Центру надання безкоштовної юридичної допомоги теж перейшли працювати в онлайн-режим під час карантину.

Автор: Валентин Фіголь.

Активність громадян, які звертаються до Центру надання правової допомоги, під час карантину не зменшилась, а навіть зросла, розповідає Оксана Волох, співробітниця Центру. «Люди як дізнались, що можна звертатись дистанційно – почали дзвонити по кілька разів на день, – коментує О. Волох особливості роботи в умовах карантину. – Раніше декому було ліньки приходити до Центру, а написати питання на сторінці закладу в фб чи зателефонувати – це вони можуть робити безкінечно…»

З чим звертались під час карантину громадяни до правників? На початку карантину було чимало питань щодо відпусток – планових та за власний кошт. Підприємці звертались за порадами – кому можна працювати в карантин, а кому ні, і як працювати, щоб не бути покараним за порушення карантинних обмежень.

Потім пішли питання про спадщину: в людей підходили терміни вступу в права володіння, а нотаріуси через карантин не працювали, тому люди хвилювались, що їм робити…

Чимало було звернень із родинними проблемами. Карантин загострив в деяких родинах існуючі конфліктні ситуації. «Повернувся чоловік із заробіток, сидить на самоізоляції, випиває і влаштовує скандали, тероризує близьких… – навела пані Оксана приклад. – А що тут вдієш, якщо тирана не можна прибрати з дому?..»

Загострення конфліктів під час карантину, до речі, констатували і місцеві психологи. І це не дивно, пояснив психолог Олександр Макуха: страх захворіти і померти підсилює тривожність, людина нервує і починає зривати свій настрій на оточуючих.

Співробітники Центру надання безкоштовної правової допомоги тимчасом освоюють різні види дистанційної роботи. Наприклад, 5 червня у них запланована онлайн-відеоконференція на тему: «Інклюзивна освіта. Проблеми та шляхи їх подолання».

Приєднатись до конференції можна за посиланням: Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88449304289?pwd=UTZzUVY3NDdCbDdFYnJ2V3RqV2VoZz09

Реквізити для приєднання: Meeting ID: 884 4930 4289
Password: 6YFfG9.

Початок 5 червня о 12 годині.

В конференції візьмуть участь правники Центру, представники департаменту гуманітарних питань Кам’янського, громадський радник, батьки дітей з особливостями розвитку, педагоги.