Оприлюднений проект льодової арени в Кам’янському

Оприлюднений проект льодової арени в Кам’янському

Кам’янчани нарешті можуть ознайомитись з ескізами майбутнього льодового спорткомплексу, будівництво якого почалося у нашому місті цього місяця. Новий проект, що розмістився між готелем «Олімпія» та басейном «Мікомп», викликав чималий резонанс. Тож тепер є можливість порівняти задум нинішніх забудовників з ідеєю такого палацу, що закладалася ще в радянські часи.

Автор: Сергій Гузь.

Як вже повідомляв «Пильний погляд», через резонанс щодо нового будівництва днями у місті відбулась акція спортсменів на захист цього проекту. Ветерани спорту та молоді спортсмени підтримують ідею побудови льодового палацу. Це буде єдина професійна льодова арена у місті, яка зможе приймати міжнародні змагання з хокею та фігурного катання. Ще під час мітингу заступник міського голови Костянтин Саусь обіцяв, що ця арена стане кращою в Україні, а подібних спортивних майданчиків точно немає навіть в обласному центрі. Саме туди сьогодні змушені їздити на тренування наші хокеїсти та фігуристи.

І ось оприлюднені перші ескізи льодового палацу. Поки що це кілька малюнків зовнішнього вигляду майбутнього спорткомплексу. Нова арена дещо відрізняється від радянського проекту, макет  якого можна побачити в адмінкорпусі СК «Прометей». До речі, це пояснює деякі закиди критиків забудови, що по документах тут знаходиться аж чотири будівлі.

Сучасний проект льодової арени
Проект льодової арени радянських часів

З нового проекту видно, що чотири корпуси льодової арени об’єднані накриттям арочного (ангарного) типу. Саме воно захищатиме льодову арену від мінливих примх погоди більшу частину року. Обіцяють, що арена працюватиме практично цілий рік, лише на один-два місяці закриваючи льодове покриття для профілактики та поточного ремонту обладнання.

Нагадаємо, будівництво льодового палацу ведеться за кошти приватних інвесторів. Тобто, з міського чи державного бюджету грошей на льодову арену не беруть. Натомість, як запевняє представник забудовника, міська влада обіцяє сприяти реалізації цього проекту на всіх його етапах.

По завершенню будівництва обіцяють не просто льодову площадку, а багатофункціональний спортивний комплекс. В ньому будуть зали для занять фітнесом, аеробікою, східними єдиноборствами, боротьбою, йогою та іншими видами спорту. Також тут буде розташоване спеціалізоване спортивне кафе.

Дмитро Підгурський на льоду

«Будівництво льодової арени в Кам’янському – дуже важлива подія для міста та всієї України. Арена стане для багатьох дітлахів ще одним рідним домом, я знаю це на власному досвіді, – заявив у коментарі для ЗМІ Дмитро Підгурський, головний тренер хокейного клубу «Дніпро» (Херсон). Нагадаємо, Дмитро Підгурський – наш земляк, до того ж ще й головний тренер молодіжної збірної України з хокею. –  Повністю підтримую ініціативу керівництва міста і хочу висловити повагу меру Андрію Білоусову і його команді, що йдуть цим шляхом. Я живу в Києві. Там будується багато торгівельних центрів, але проектів, що направлені на розвиток спорту – майже немає. Пишаюся тим, що в моєму рідному місті буде справжня льодова арена».

Читайте також: