У Кам’янському хочуть відкрити комунальну аптеку

У Кам’янському хочуть відкрити комунальну аптеку

Остання сесія діючого складу міської ради Кам’янського розгляне низку питань, серед яких – утворення в місті комунальної аптеки. Про намір відкрити таку аптеку розповідала депутатам міськради Наталія Ктитарова, начальник міськуправління охорони здоров’я.

Автор: Валентин Фіголь.

Комунальна аптека потрібна для того, щоб постачати мешканцям міста медикаменти за цінами, нижчими від цін комерційних аптек, пояснила Н. Ктитарова. «В області є така аптека – чого б нам не зробити в Кам’янському?» – зауважила посадовець.

В аптеках відпускатимуть медикаменти лише за рецептами лікарів, додала пані Ктитарова. Планується відкрити кілька філій комунальної аптеки в медичних закладах міста.

Для нової аптеки товар буде закупатись централізовано. Першого разу – за гроші міського бюджету. Також потрібні бюджетні кошти на обладнання приміщень аптеки та на зарплатню персоналу на перший час. Приблизно до 2022 року аптека за рахунок власних прибутків почне заробляти кошти сама для себе. Тому мова йде саме про створення комунального підприємства – прибуткового закладу.