Грамотно відібрати землю під майбутнім заводом «РОКОБАН» доручила фахівцям міськрада Кам’янського

Грамотно відібрати землю під майбутнім заводом «РОКОБАН» доручила фахівцям міськрада Кам’янського

Підготувати юридично грамотний спосіб позбавити ТОВ «РОКОБАН» можливості користуватись земельною ділянкою, орендованою під розміщення заводу з переробки небезпечних відходів – таке доручення департаменту комунального майна та земельних відношень дала міськрада Кам’янського на останній в своїй каденції сесії 28 жовтня.

Автор: Валентин Фіголь.

Депутатський запит про позбавлення ТОВ «РОКОБАН» орендованої земельної ділянки було розглянуто на сесії міськради 28 жовтня. Запит було внесено секретарем ради Олександром Залевським.

«А чого це тільки від Залєвського такий запит? – обурилась депутатка Валентина Капінус. – Ми обіцяли нашим людям, що відберемо землю у «РОКОБАНА», а ви тепер рекламуєте тільки свою партію!»

Історія з ділянкою, орендованою «РОКОБАНОМ», досить заплутана, нагадав Андрій Білоусов, міський голова Кам’янського. Ще в 2001 році ділянку отримало за державним актом в постійне користування приватне підприємство «Зевс» для розміщення автомобільної стоянки та складів. Потім «Зевс» передав землю в оренду ТОВ «Адрастея» (в обох підприємствах серед засновників одна і та особа). А вже ТОВ «РОКОБАН» восени 2019 року орендувало ділянку в «Адрастеї» терміном на 2 роки.

Отже, чи дозволить депутатський запит позбавити «РОКОБАН» можливості користуватись земельною ділянкою по провулку Баглійському, 2? Таке запитання поставив міський голова Дмитру Щербатову, директору департаменту коммайна та земвідносин. «Юридично це неправильно, але як політичний крок, щоб продемонструвати негативну позицію міського самоврядування щодо намірів «РОКОБАНУ», підійде», – відповів Д. Щербатов.

Депутати та посадовці ще трохи посперечались щодо правильності формулювань в запиті.

Врешті, вирішили залишити запит, як є, тільки зробити його не від пана Залевського, а від всієї ради. Все одно, наголосив А. Білоусов, міська влада судитиметься з «РОКОБАНОМ» і не дасть йому користуватись землею міста. Так що цей запит лише починає процедуру юридично грамотного оформлення цього задуму.

Депутати підтримали запит, підтвердивши задекларований раніше намір не пускати «РОКОБАН» з їхнім заводом в Кам’янське.