Ремонти та аврали, перебіг епідемії в Кам’янському та роковини коронавірусу в світі

Ремонти та аврали, перебіг епідемії в Кам’янському та роковини коронавірусу в світі

Незважаючи на епідемію ковіду, який відзначає сьогодні роковини свого визнання, в Кам’янському відбуваються планові ремонти та авральні ситуації на мережах.

Та ж епідемія, плюс фіскалізація розрахунків, змусили підприємців Кам’янського долучитись до акції протесту в урядовому кварталі Києва.

Автор: Валентин Фіголь.

Плановий ремонт трамвайної колії на маршруті №2 в районі залізничної станції «Запоріжжя-Кам’янске» завершили фахівці КП «Транспорт». Протягом листопада вони щодня на кілька годин зупиняли рух трамваїв, і частинами міняли рейки та шпали. Роботи завершено, повідомляють транспортники.

Робота у аварійників водоканалу не закінчується, певно, ніколи. Наприклад, у жовтні ними було виконано 156 заявок по аваріях на мережах водопроводу і 434 заявки – по мережах водовідведення. Сьогодні черговий виток води з водопровідного люку стався біля перехрестя вулиць Воробйова та Сагайдачного.

Також знову потекло з-під землі біля трамвайної колії по вулиці Садовій. Минулого тижня «Пильний погляд» згадував про аварію на водогоні в районі перехрестя з вулицею Широка, яку комунальники ліквідували. Тепер вода тече Садовою північніше.

Тимчасом епідемія продовжує збирати свій врожай. Як повідомили в управлінні охорони здоров’я міської ради, станом на 17 листопада у Кам’янському на коронавірус хворіють 338 людей: 55 ‑ знаходяться на стаціонарному лікуванні в 7-й міській лікарні, 278 ‑ на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів.

Загалом з початку реєстрації у Кам’янському зафіксовано 998 (з 10 по 17 листопада – 150) лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 617 людей одужали, 43 – померли.

Вірус, що спричинив епідемію, сьогодні відзначає своєрідні «роковини». Рівно рік тому світові ЗМІ заговорили про COVID-19.

Газета South China Morning Post 17 листопада 2019 року, з посиланням на документи уряду Китаю, повідомила, що невідомий вірус SARS-CoV-2 був виявлений 17 листопада у 55-річного жителя китайської провінції Хубей.

Пізніше китайські медики почали щодня фіксувати від одного до п’яти нових випадків зараження. Однак тільки в кінці грудня стало зрозуміло, що вони мають справу з новим видом коронавирусной інфекції. На той час уже було інфіковано понад 180 осіб.

Згідно з останніми даними, число хворих ковідом в світі перевищило 55 мільйонів, померло понад 1,3 млн осіб, видужали понад 35,4 млн пацієнтів.

В Україні, паралельно росту кількості хворих, посилюються карантинні обмеження. Проти заборон працювати під час епідемії виступають сьогодні в Києві підприємці. З усієї України приїхали вони, щоб вимагати скасувати «карантин вихідного дня» та фіскалізацію розрахункових операцій. Кілька підприємців з нашого міста теж беруть участь в акції, наразі невідомо, щоб хто-небудь із них постраждав під час сутичок з поліцією.