До школи зась: все більше дітей хворіють на коронавірус

До школи зась: все більше дітей хворіють на коронавірус

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пояснив, що не можна до повного закінчення локдауну повертатися до оффлайн-навчання учням початкової школи.

Степанов зазначив, що якщо у наступний понеділок учні молодших класів повернуться у школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину. Адже період дії посиленого карантину в Україні збігається з завершенням інкубаційного терміну захворювання на COVID-19 у людей, які інфікувалися протягом новорічних свят.

“Відомо, що діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей. Також діти можуть «принести» інфекцію зі школи до членів своєї родини. Зокрема, і до тих, які перебувають у зоні ризику (таку ситуацію вже спостерігали у країнах ЄС). Хочу, зокрема, зазначити, показник захворюваності серед дітей продовжує зростати. Якщо у листопаді він становив 3,1%, у грудні вже підскочив до 5,9% від загальної кількості. Я розумію батьків та вчителів – усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння. Карантин триватиме до 24 січня, результатом його дотримання стане спроможна витримувати подальше навантаження медична система. Окреме прохання до деяких політиків – не маніпулювати темою та не використовувати її заради власного піару. Згадайте, що йдеться про життя та здоров’я”, – повідомив міністр.