МОЗ розширює пакет послуг для лікування онкологічних захворювань

МОЗ розширює пакет послуг для лікування онкологічних захворювань

Міністерство охорони здоров’я України розширить пакет послуг для лікування онкологічних захворювань у другому-четвертому кварталах 2021 року. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“З 1 квітня 2021 року буде змінено підхід до надання медичної допомоги пацієнтам з онкологічними захворюваннями. Ми додамо новий пакет послуг та введемо відповідні коефіцієнти оплати. Завдяки цим крокам лікування онкологічних захворювань в Україні стане ефективнішим”, — зазначив Максим Степанов.

Нова Програма медичних гарантій, яка почне діяти в Україні з 1 квітня 2021 року, передбачатиме три пакети для лікування онкології: “Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”, “Радіологічне лікування пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”, “Лікування та супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах”.

Новий пакет послуг було введено через необхідність у специфічному лікуванні, яке потребує деталізації. А поки діє попередня Програма медичних гарантій, яка передбачає два пакети для надання медичної допомоги пацієнтам з онкологією.

Міністерство охорони здоров’я України визначило удосконалення системи раннього виявлення онкологічних захворювань однією з пріоритетних цілей Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року.