У 2021-му допомогу від області отримали 138 медиків, які перехворіли на COVID-19

У 2021-му допомогу від області отримали 138 медиків, які перехворіли на COVID-19

Допомога для тих, хто рятує життя інших. Працівники госпітальних баз та екстренки, які перехворіли на COVID-19, можуть отримати одноразово 10 тис грн. Кошти – з обласного бюджету. У 2021-му їх вже виплатили 138 медикам Дніпропетровщини. Про це сповістив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«З початку пандемії саме медики прийняли на себе основний удар. У боротьбі з небезпечною хворобою під загрозою – і їхнє власне здоров’я, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Виплачуємо разову допомогу працівникам «швидких» та госпітальних баз. Тим, які лікують хворих на коронавірус і самі підхопили інфекцію. У 2021 році кошти вже отримали 138 медиків». 

Які документи зібрати, аби отримати разову виплату, підкажуть у медзакладі. Після їх передають до департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

«У грудні важко перехворіла на коронавірус. Мала 50% ураження легень. Два тижні була на кисні у реанімації. Зараз досі відновлюю здоров’я, потребую реабілітації. Тож отримані 10 тис гривень якраз до речі, – поділилася лікарка-анестезіолог обласної лікарні ім. Мечникова Наталія Захарова. – Дуже вдячна керівництву області за таку допомогу. Бажаю всім людям міцного здоров’я. Не хворійте!». 

Загалом на Дніпропетровщині – 29 госпітальних баз.