Основний міст на трасі до Дніпра будують з випередженням на 1 місяць

Основний міст на трасі до Дніпра будують з випередженням на 1 місяць

Мостове будівництво на автотрасі Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка у рамках програми президента “Велике будівництво” триває з випередженням графіка. Йдеться, зокрема, про основний об’єкт мостового будівництва на цій дорозі – міст через канал “Дніпро-Донбас” на км, повідомляється на Facebook-сторінці “Великого будівництва”.

Як зазначається, ця переправа є вкрай важливою ланкою проєкту будівництва автошляху. Завершення її спорудження дозволить поєднати частини лінійної ділянки нової дороги та забезпечити безперешкодну доставку матеріалів для будівництва траси до межі Дніпропетровської області.

“Роботи зі спорудження мосту тривають у режимі 24/7. Будівництво без зупинок упродовж зими дозволило виконати більшість запланованого із випередженням графіка на 1 місяць”, – йдеться у повідомленні.

Спорудження моста розпочалося у серпні 2020 року. Там уже влаштовано залізобетонну монолітну плиту проїжджої частини, монолітні тротуари. Наразі тривають роботи з відсипання земляного полотна на ділянках підходів до моста, укріплення берегів каналу.

Аби запобігти потраплянню зливових вод у канал, міст буде обладнано системою збору води з проїзної частини і технологічних тротуарів у вертикальний сепаратор, який забезпечуватиме механічне очищення рідини від нафтопродуктів та завислих речовин.

Повна довжина нового мосту становить 99,8 м, ширина – 27 м. Для руху автотранспорту у двох напрямках відведено по дві смуги шириною 3,75 м.

Окрім мосту через канал, будівельники паралельно виконують спорудження двох шляхопроводів, які є невід‘ємною частиною транспортних розв’язок.

Уже в травні планується завершити будівництво мостових споруд, це дозволить відкрити повноцінний рух для транспорту на новозбудованих 28 км траси Н-31 в обхід населених пунктів Лобойківка та Петриківка.