Опалення в Кам’янському поки що не вимикатимуть

Опалення в Кам’янському поки що не вимикатимуть

Централізоване опалення в Кам’янському не буде вимкнене найближчим часом, бо надворі холодно. Так вирішили члени виконавчого комітету міськради на попередній нараді 22 березня.

Автор: Валентин Фіголь.

Попередня нарада з розгляду питань порядку денного чергового засідання міськвиконкому, зазвичай, потрібна для того, щоб члени виконкому ознайомились детально з проектами рішень чергового засідання, запланованого на 24 березня.

На нараді, зокрема, було розглянуто проект рішення міськвиконкому про припинення послуги централізованого опалення та завершення опалювального сезону 2020-21 років.

Таке рішення приймається щороку: виконком восени відкриває опалювальний сезон, а навесні – закриває. Відбувається це приблизно посередині березня. Дату визначають так: коли середньодобова температура повітря стане більшою за 8 градусів тепла, чекають 3 доби і вимикають опалення.

Рішення міськвиконкому – сигнал теплогенеруючим та теплопостачаючим підприємствам припинити постачання теплової енергії споживачам.

Рішення про завершення опалювального сезону готувалось і на засідання міськвиконкому 24 березня. Але поки що припиняти постачання тепла зарано, повідомив Андрій Карпусь, заступник директора департаменту ЖКГ Кам’янського. Теплої погоди ще нема, і потепління вище необхідної температури скоро не передбачається, зауважив посадовець. Отже, нема передумов для припинення опалення.

Пропозицію А. Карпуся зняти з розгляду проект рішення про завершення опалювального сезону члени міськвиконкому підтримали.