На Дніпропетровщині затримали “чорних лісорубів”

На Дніпропетровщині затримали “чорних лісорубів”

У Павлоградському районі поліцейські викрили групу чоловіків, які займалися незаконною вирубкою дерев, повідомили у Нацполіції.

З місця події правоохоронці вилучили шість кубів свіжоспиляних дерев дубу, бензопили та вантажний автомобіль «ЗІЛ».

27 березня близько 21:32 до Павлоградського районного управління поліції надійшло повідомлення про те, що у лісосмузі поблизу села Булахівка невідомі здійснюють вирубку дерев. Для фіксування правопорушення на місце події виїхала слідчо-оперативна група, які виявили двох 38 та 42-річних жителів Павлограда, у той час як третій чоловік з місця події втік. Також під час огляду місцевості правоохоронці виявили зрізані та складовані дерева дубу.

Проведеними заходами, 29 березня, поліцейські карного розшуку встановили та затримали третього учасника події. Ним виявився 22-річний містянин, який перебував у розшуку за вчинення майнового злочину.

За вказаним фактом слідчим за погодженням із окружною прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до трьох років. Триває слідство.