Дніпропетровщина очолила всеукраїнський рейтинг виробників сільського господарства

Дніпропетровщина очолила всеукраїнський рейтинг виробників сільського господарства

За даними рейтингу Директорату агропромислового розвитку та Державної служби статистики України, Дніпропетровщина — серед лідерів-виробників продукції сільського господарства у січні-лютому 2021 року. Перше місце у всеукраїнському рейтингу регіон отримав за найвищий індекс сільськогосподарської продукції. Він склав 113%, повідомили у ДніпроОДА.
На другому місці в рейтингу — Тернопільщина (112.5%), третьому — Хмельниччина (103.7%), четвертому — Львівщина. П’ятірку лідерів замикає Закарпатська область із показником 99.7%. За результатами того ж рейтингу Дніпропетровщина також увійшла у ТОП-5 регіонів із найвищою часткою області в загальному обсязі виробництва продукції сільського господарства.
«Дніпропетровщина завжди була в лідерах із розвитку агропромисловго комплексу країни. На наших теренах зараз діють три тисячі фермерських господарств, а територія сільгоспугідь регіону — понад 2,5 млн гектарів. Розуміючи аграрний потенціал не тільки нашої області, а й України в цілому, Уряд прийняв постанову, яка розширює держпідтримку сільгоспвиробників на 2021 рік. Тепер дніпропетровські аграрії можуть отримати державну страховку на сільськгосп культури та відшкодування витрат від пошкодження посівів внаслідок надзвичайних ситуацій», — пояснив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.
Наразі аграрії області завершують необхідні закупівлі мінеральних добрив, засобів захисту рослин та палива. Вже придбали 120 тис тонн добрив та 40 тис тонн палива. Фермети також почали засів ярих зернових культур. Із 154 тис га, що заплановано засіяти на Дніпропетровщині цьогоріч, освоєно вже 16 тисяч гектарів. Це приблизно 11% від запланованої кількості ячменю, гороху — 7.5%, вівса — 10% та пшениці — 8%.