Степанов заявив, що епідемія коронавірусу йде на спад

Степанов заявив, що епідемія коронавірусу йде на спад

Ситуація із коронавірусом в Україні поступово стабілізується – епідемія іде на спад. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих. Декілька областей, зокрема Івано-Франківська і Закарпатська, вийшли з червоної зони», – повідомив міністр.
Також, за його словами, зменшилась кількість госпіталізованих із COVID-19: минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого, зменшилася кількість і тих, хто захворів. Міністр наголосив на особливій заслузі лікарів у приборканні епідемії. А також відзначив ефективність адаптивного карантину, запровадженого МОЗ.
Водночас, за словами міністра, у деякий регіонах, зокрема в Києві, а також Хмельницькій, Львівській та Полтавській областях, ситуація залишається складною і вони продовжують перебувати в червоній зоні. Тож очільник МОЗ закликав громадян не розслаблятися і продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів – носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей.