Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському

Обласна влада зупинила реконструкцію школи №20 заради перегляду проекту. Але область та місто обіцяють закінчити реконструкцію школи в Кам’янському. Так сказали учасникам мітингу на трасі біля «Бика» міський голова Андрій Білоусов та заступник голови ОДА Максим Беспальчук.

Автор: Валентин Фіголь.

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському - ФОТОМітинг батьківського активу школи №20 відбувся 24 квітня на узбіччі автотраси Кривий Ріг – Дніпро, біля «Бика».

Мітингуючі декларували намір вийти на пішохідний перехід і ходити по ньому через автотрасу. Але виявилось, що знаки пішохідних переходів тут демонтовані. Тобто, фактично переходу нема. І мітинг залишився на узбіччі – щоб не порушувати громадського порядку.

Поліція все одно огородила місце проведення мітингу і автомобілі мали клопіт з проїздом.

До мітингуючих приїхали міський голова Андрій Білоусов, разом зі своїми заступниками, та представник Облдержадміністрації Максим Беспальчук.

Батьки на трасі
М.Беспальчук, заступник голови Дніпропетровської ОДА

Заступник губернатора розповів, що обласна влада взяла на себе функції замовника реконструкції школи №20 в Кам’янському. Торік було виділено 30 мільйонів гривень з обласного бюджету, проведено роботи. А в цьому році виникла необхідність нагально скоригувати проект, щось там перерахувати.

«Під час будівництва чи ремонту все заздалегідь не прорахуєш, – зауважив М. Беспальчук. – Іноді буває легше збудувати нове, ніж ремонтувати старе…». Фактично, Беспальчук визнав, що реконструкцію було припинено з ініціативи обласної влади. І не через те, що місто не виділило якісь кошти, а через «необхідність коригування проекту».

Що це за коригування, чим вони викликані та хто їх має проводити – учасники мітингу від заступника губернатора не почули. Натомість, активістка батьківського гурту Ксенія Шулешова заявила, що зі слів підрядника жодних коригувань проекту поки що не відбувалось. Мовляв, вона напередодні мітингу спілкувалась з підрядником реконструкції.

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському - ФОТО

Активісти з Кам’янського поцікавились, чому вивезено будматеріали з об’єкту? Може, для забезпечення зберігання, будматеріали перевезено десь на склад, висловив здогад заступник голови ОДА і порадив звертатися з цим питанням до підрядника.

«Чому область досі не доплатила підряднику 7 мільйонів гривень за виконані роботи?» – питали невгамовні кам’янчани в представника обласної влади, але певної відповіді не почули.

Не відповів пан Беспальчук і на запитання про терміни реконструкції школи. Так само не зміг він пояснити і те, чому обласна рада раптово урізала цьогорічне фінансування проекту. «З цими питаннями треба звертатися до представників ради» – відповідав перегукуючи натовп заступник губернатора. І чим більше лунало таких відповідей, тим більше мітингувальники задавали нових питань, часом кидаючи: «Чого було їхати, якщо немає відповідей?»

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському - ФОТОЯк міг, Максим Беспальчук переконував, що обласна влада зацікавлена в тому, щоб відремонтувати школу.

Цьогоріч область виділила Кам’янському всього 1 мільйон гривень на реконструкцію школи №20, прокоментував ситуацію міський голова Андрій Білоусов. В той же час місто надає до бюджету області по 300 мільйонів гривень на рік.

«Місто готове надавати співфінансування, як і було домовлено, під час ремонту», – наголосив А. Білоусов. Він нагадав, що Кам’янське фінансує реконструкцію в розмірі 15 мільйонів.

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському - ФОТОЗа прогнозами міського голови, якщо зараз обласна влада відновить фінансування реконструкції, то до 1 вересня можна буде реконструювати новіший корпус школи і відновити навчання.

Після емоційного спілкування з учасниками мітингу посадовці поїхали геть. А мітингуючі ще трохи поспілкувались з пресою, пообіцяли, якщо реконструкція затягнеться, таки поїхати зі своєю проблемою до Президента, вимагати, щоб облдержадміністрація виконала свої зобов’язання.

Батьки на трасі під Дніпром вимагали відновити ремонт школи в Кам’янському - ФОТО