У Кам’янському від COVID-19 одужав ще 421 мешканець

У Кам’янському від COVID-19 одужав ще 421 мешканець

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я міської ради, станом на 7:00 11 травня у Кам’янському на коронавірус хворіє 924 людини: 141 знаходиться на стаціонарному лікуванні, 783 ‑ на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів.

Загалом з початку реєстрації у Кам’янському зафіксовано 6221 (з 5 по 10 травня – 202) лабораторно підтверджених випадків COVID-19. З них 5060 – одужали (протягом минулого тижня – 421), 237 – померли.

Аби уберегти себе та своїх близьких − дотримуйтесь протиепідемічних заходів та рекомендацій лікарів.

Як захистити себе від вірусних інфекцій?

– зміцнюйте імунітет (повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму);

– мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд або користуйтесь антисептиком;

– дотримуйтесь правил особистої гігієни;

– провітрюйте приміщення, у якому знаходитесь;

– використовуйте захисну маску в публічних місцях;

– уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ;

– уникайте скупчення людей (віруси не циркулюють у повітрі і не переміщуються на далекі відстані. Відстань – це гарантія безпеки, мінімальна дистанція — 1,5 метра);

– уникайте дотиків до свого обличчя: не торкайтеся руками своїх очей, носа та рота.

Лікарі зазначають, що велике значення у лікуванні має вчасне діагностування. На початковій стадії коронавірус має такі ж симптоми, які спостерігаються при грипі та звичайній застуді − біль у горлі, кашель, температура. Визначити можуть тільки спеціальні тести. Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. У цьому його найбільша небезпека.

Саме тому, якщо ви відчули симптоми захворювання чи протягом останніх 14 днів спілкувались із людиною хворою на коронавірус – відразу попередьте про це свого сімейного лікаря. Надалі ‑ лікар має алгоритм дій, що робити. Ні в якому разі не займайтесь самолікуванням!