Дайджест надзвичайних новин Дніпропетровщини

Дайджест надзвичайних новин Дніпропетровщини

Насиченими надзвичайними подіями для рятувальників області виявилися вихідні.

Сміття в хаті – біда

15 травня о 00:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Центральній, село Нова Дача Павлоградського району.

На території приватного домоволодіння горіло сміття у господарчій споруді та вогонь розповсюдився на будівлю літної кухні, дах будинку та автобус, який знаходився поблизу даних будівель.

Вогнем пошкоджено дах будинку, домашнє майно та автобус «ПАЗ-3205307», в 2 господарчих спорудах горіло сміття. Загальна площа пожежі становить 116 кв. метрів.

Загиблих та постраждалих немає.

Пожежу локалізовано о 00:36 та ліквідовано о 02:38.

До ліквідації пожежі залучено 12 чоловік особового складу та 3 одиниці пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

04.19.28.jpeg

Згоріло сіно

15 травня о 06:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в металевому ангарі по проспекту Богдана Хмельницького Шевченківського району міста Дніпро.

Займання виникло всередині одноповерхового металевого ангару, що використовувався для зберігання сіна.

Пожежу локалізовано о 07:33 та ліквідовано о 08:04.

Вогнем знищено 16 тон сіна 2020 року врожаю та пошкоджено конструкції ангару на загальній площі 450 метрів квадратних.

До гасіння займання залучено 21 чоловік особового складу та 5 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Загиблих та постраждалих немає.

DSC_0005.jpg

DSC_0037.jpg

 

DSC_0128.jpg

Автотроща у Дніпрі

15 травня о 09:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, що трапилась на перетині вулиць Гречихіна та Святогірської Самарського району міста Дніпро.

Відбулось лобове зіткнення самоскиду «Volvo» та легкового автомобіля «Mitsubishi Lanser», внаслідок чого водія останнього затисло металевими конструкціями пошкодженої автівки.

Співробітники ДСНС деблокували постраждалого чоловіка, 1984 року народження, та передали медичним працівникам для подальшої госпіталізації. Після чого змили залишки розлитих паливно-мастильних речовин з проїжджої частини.

До рятувальних робіт залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Співробітниками поліції проводяться слідчі дії щодо встановлення обставин ДТП.

2.jpg

Згоріла автівка

15 травня о 13:09 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Степана Тільги Металургійного району міста Кривий Ріг.

Займання виникло всередині одноповерхового залізобетонного боксу.

Вогнем знищено автомобіль «ВАЗ-2104», комплектуючі та запасні частини до нього а також приватні речі власника гаражу, пошкоджено стіни та дах будівлі на загальній площі 25 кв.м.

Пожежу локалізовано о 13:27 та ліквідовано о 13:59.

До гасіння займання залучено 4 чоловіка особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Загиблих та постраждалих немає.

6.jpg5.jpg

Плазун на подвір’ї

15 травня о 16:11 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що на території приватного домоволодіння, розташованого на вулиці Каштановій у селі Братське Дніпровського району, господарі виявили змію.

По прибуттю до місця події, рятувальники виявили під господарчою спорудою 2-метрового плазуна.

За допомогою спеціального інструменту, фахівці ДСНС відловили змію та вивезли за межі населеного пункту.

До надання допомоги населенню залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиницю техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

8.jpg9.jpg

Впав з мосту

15 травня о 19:10 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що неподалік вулиці Кропивницького Покровського району міста Кривий Ріг, через власну необережність, чоловік впав з помосту до річки Саксагань.

Чоловік, 1958 року народження, знаходився у воді серед очерету на відстані близько 20-ти метрів від берега.

Не зважаючи на невелику глибину, він не зміг самостійно вибратись з водойми, бо має проблеми зі здоров’ям та погано пересувається.

Фахівці ДСНС зайшли у воду та, за допомогою ношів, транспортували чоловіка на берег.

Медичні працівники оглянули врятованого. На щастя, госпіталізація не знадобилась.

Для надання допомоги залучено 4 чоловіка особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

13.jpg

18.jpg

Горіло колишнє кафе

16 травня о 01:41 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про займання будівлі, що розташована на вулиці Дорожній села Українка Криничанського району.

Зайнялась одноповерхова будівля кафе, яка з 2000 року не експлуатується.

Пожежу локалізовано о 02:14 та ліквідовано о 02:34.

Вогнем знищено дерев’яні конструкції будівлі, пошкоджено перекриття  та стіни на загальній площі 200 кв.м.

До ліквідації займання залучено 9 чоловік особового складу та 1  одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Загиблих та постраждалих немає.

19.jpg

Трагічне занурення

16 травня о 06:34 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в селищі Шолохове Нікопольського району, на річці Базавлук зник чоловік.

По прибуттю до місця виклику рятувальники встановили, що 15 травня чоловік 1992 року народження здійснив занурення у аквалангічному спорядженні на території Шолохівського водосховища та не винирнув.

Рятувальниками було обстежено орієнтовно 800 м.кв акваторії водосховища та виявлено тіло чоловіка без ознак життя на відстані 10 метрів від берега. Надзвичайники доставили тіло чоловіка до берега та передали працівникам поліції.

До місця події залучено 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки Головного управління ДСНС України в області.

1.jpg2.jpg