Літнє оздоровлення дітей в Кам’янському цьогоріч буде

Літнє оздоровлення дітей в Кам’янському цьогоріч буде

Сезон літнього відпочинку та оздоровлення дітей починається в Кам’янському. Рішення про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей в Кам’янському затвердить міськвиконком на засіданні 26 травня.

Автор: Валентин Фіголь.

Рішення цьогоріч приймається лише зараз, в кінці травня, тому що раніше Дніпропетровська облдержадміністрація не приймала аналогічного рішення на обласному рівні. А без цього не можна, розповіли представники департаменту соціальної політики міськради Кам’янського. Тепер область дозволила дитяче оздоровлення в літніх таборах – отже, і на місцях можна.

Цього літа на дитячий відпочинок та оздоровлення в Кам’янському виділено 6 мільйонів 49 тисяч гривень. За ці гроші буде розгорнуто літні оздоровчі табори денного перебування в навчальних закладах міста.

На сьогодні кам’янчани подали вже 304 заявки на літній відпочинок та оздоровлення дітей, кажуть посадовці.  Вже 79 дітей з родин пільгової категорії оздоровлено в дитячих таборах «Артек» та «Молода гвардія» за гроші державного бюджету та в таборі «Перлина Придніпров’я» – за обласні гроші.

Існують табори патріотичного спрямування, чи можна посилати дітей на відпочинок туди за бюджетні гроші, запитав член міськвиконкому Олександр Самойленко. Цьогоріч неможливо, відповіла Світлана Колісніченко, керуюча справами міськвиконкому, бо це процедура бюджетного запиту, яка потребує перевірки цілого пакета документів від тих таборів. А на наступний рік, якщо буде бажання, нехай власники цих патріотичних таборів готують документи та подають заявки на тендер, запропонувала посадовець.