Берегти здоров’я жінок закликають лікарі Кам’янського

Берегти здоров’я жінок закликають лікарі Кам’янського

Берегти здоров’я жінок –  центральне завдання  глобальної програми охорони здоров’я та прав людини. Про це в Міжнародний день здоров’я жінок нагадали фахівці Кам’янського медичного центру здоров’я.

Автор: Валентин Фіголь.

Рішення охороняти здоров’я жінок було прийнято 28 травня 1987 року під час V Міжнародної наради з питань жіночого здоров’я у Коста-Ріці, нагадала Юлія Дон, інструктор з санітарної освіти КЗОЗ КМР «Міський медичний центр здоров’я та медицини спорту». З тих пір щорічно в світі відзначається Міжнародний день здоров’я жінок.

Його мета – нагадати  всім, що здоров’я жінки має величезне значення для будь-якої нації, акцентують лікарі.  Саме жінка, на їх думку, відіграє  вирішальну роль у підтримці соціального, фізичного та економічного добробуту сім’ї – комірки суспільства.

Жінки, як правило, легковажно відносяться до свого здоров’я, ставлячи на перше місце  вимоги сім’ї та кар’єри, визнає Ю. Дон. Санінструктор зауважила, що не варто забувати про необхідність регулярних профілактичних обстежень у сімейного лікаря, гінеколога й ендокринолога для своєчасного виявлення захворювання репродуктивної системи, гормональних порушень тощо.

Будь-яку проблему зі здоров’ям легше попередити, ніж лікувати, нагадала лікар: «Вибір розумного способу життя, своєчасне проходження профілактичних оглядів, правильне харчування, регулярні фізичні навантаження  – запорука міцного здоров’я, гарного настрою та бездоганного зовнішнього вигляду у будь-якому віці».

В Кам’янському працює Центр планування сім’ї  та репродукції людини, розташований за адресою: проспект Свободи, 20А, 4 поверх. Основною функцією Центру є проведення заходів, направлених на народження запланованих дітей, лікування безпліддя, корекцію станів, що призводять до порушення репродуктивної функції.

Для надання спеціалізованої амбулаторної допомоги у Центрі працюють спеціалісти:

  • лікар-акушер-гінеколог по безпліддю
  • гінеколог-ендокринолог
  • гінеколог дитячого та підліткового віку
  • лікар-сексопатолог
  • лікар-лаборант
  • лікар-генетик.

Запис на прийом по телефону: 0961053800.