Благоустрій своїми руками в Кам’янському: мода і ризики

Благоустрій своїми руками в Кам’янському: мода і ризики

Благоустрій своїми руками продовжують практикувати мешканці Кам’янського. Зокрема, людям сподобалось наводити лад в зонах відпочинку у віддалених районах міста. Тимчасом, така активність таїть свої загрози.

Автор: Валентин Фіголь.

Прибрати сміття в зоні відпочинку набуває характеру моди в Кам’янському. Сьогодні благоустрій своїми руками чинять не тільки політичні партії та громадські активісти на масових заходах. Все частіше самовільним благоустроєм займаються пересічні мешканці міста.

«Я приехал выгулять ребёнка. Так, для разнообразия, убрала мусор, который там был», – розповіла в соцмережі мешканка Соцміста Ганна. Днями вона прибрала сміття на дитячому майданчику, розташованому поряд з будівлею фізкультурного коледжу на вулиці Чорновола. Цей майданчик не надто популярний, але сміття на ньому чимало, зауважила жінка.

Благоустрій своїми руками в Кам’янському: мода і ризики - ФОТОКоли на майданчику чисто, гуляти там з дитиною приємніше, вважає пані Ганна. Вона переконана, що прибирати власноруч зони відпочинку – це гарний приклад, який дорослі могли би давати дітям: «Убрать мусор и помочь городу это не плохо, а наоборот, это стимул стремиться к лучшему, а мы – родители и просто взрослые люди – пример нашим детям». Така активність також стимулюватиме людей не смітити в місцях відпочинку, сподівається жінка.

Зважаючи на тенденцію, автор хотів би нагадати землякам: будь яка активність має бути обережною. Чимало гарних справ було загублено непродуманим, недбалим виконанням.

Щодо акцій з прибирання та благоустрою якихось територій, автор з досвіду місцевих активістів хотів би зауважити два важливих моменти.

Благоустрій своїми руками в Кам’янському: мода і ризики - ФОТО

По-перше, організаторам і учасникам таких заходів варто мати на увазі, що вибрані ними для прибирання території є чиєюсь власністю, і власнику може така активність не сподобатись.

По-друге, серед сміття трапляється скло, іржавий та брудний метал, наркоманські шприці тощо – речі, якими можна небезпечно травмуватись. Тому варто подбати про захисне спорядження та бути обережними при збиранні сміття.