Мешканець Дніпропетровщини організував канал контрабанди наркотиків з Єгипту

Мешканець Дніпропетровщини організував канал контрабанди наркотиків з Єгипту

Служба безпеки України заблокувала масштабний канал контрабанди прекурсорів через Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Зловмисники ввозили «товар» для виробництва наркотиків із однієї з арабських країн. Вартість вилученої партії становить майже 4 млн грн за цінами чорного ринку.
Про це повідомили в СБУ в Дніпропетровській області.
За матеріалами слідства, організував оборудку житель Дніпропетровщини разом зі спільниками, мешканцями однієї з країн Єгипту. Зловмисники закуповували прекурсоровмістні препарати в одній з місцевих арабських медичних мереж. Там же у підпільних нарколабораторіях ділки виготовляли «чистий» псевдоефедрин (прекурсор, який використовується для виробництва наркотиків).
Потім «кур’єри» під виглядом звичайних туристів перевозили в Україну великі партії заборонених препаратів, маскуючи під сувенірну та кондитерську продукцію. «Ділки» реалізовували прекурсори на території Дніпропетровської області.
Правоохоронці затримали одного з «кур’єрів» в аеропорту. При ньому була партія прекурсору, прихованого в особистих речах. Вилучено 2 кг псевдоефедрину.
У межах кримінального провадження фігуранту повідомлено про підозру за ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.
Мешканець Дніпропетровщини - ФОТО