З травня на Дніпропетровщині потонули 27  людей

З травня на Дніпропетровщині потонули 27 людей

З початку купального сезону-2021 на Дніпропетровщині потонули 27 людей. З них 3 – діти. Про це сповістили в облдержадміністрації. 

Найбільше людей загинуло у Дніпровському районі – 5, розповіли в управлінні. У Синельниківському – 4. У Кам’янському, Павлоградському, Нікопольському районах, Дніпрі та Кривому Розі – по 3. У Криворізькому районі – 2. У Новомосковському – 1.

«Вода не терпить легковажності. Аби вберегтися від біди, потрібно купатися на спеціально обладнаних пляжах, уважно слідкувати за дітьми. Не можна заходити до водойм напідпитку, запливати надто далеко, пірнати у незнайомих місцях», – сказала в.о. начальника управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА Тетяна Куряченко.  

Заборонені й грубі ігри, додали в управлінні. Не можна штовхатися, ставити підніжки, занурювати когось з головою у воду – людина може захлинутися.

Не варто плавати в місцях, де сильна течія. Все ж потрапивши в таку, не слід з нею боротися. Потрібно плисти за течією під невеличким кутом, поступово наближаючись до берега. 

Потрапивши у водоверть, необхідно якомога глибше пірнути і потужним ривком випірнути убік.

Телефон рятувальників – 101.

Читайте також: https://www.poglyad.info/2021/07/13/yak-ne-vtopytys-kupayuchys-v-okolytsyah-kamyanskogo/